Peter Simon Tlačové správy

Chcete byť hviezdou muzikálu? V Rožňave na ZUŠ-ke vám to umožnia

Základná umelecká škola v Rožňave uskutoční 4. a 5. septembra dodatočné prijímacie skúšky do všetkých odborov. Hudobného, výtvarného, literárno-dramatického a tanečného. Vzhľadom k tomu, že zakladáme muzikálovo-multimediálny súbor pod názvom MY DREAM.

Ilustračný obrázok k článku Chcete byť hviezdou muzikálu? V Rožňave na ZUŠ-ke vám to umožnia
Zdroj: Dnes24.sk

Postup je jednoduchý: stačí si vybrať jeden, alebo i viac odborov, ktoré by ste chceli navštevovať. Prídete na prijímacie skúšky a ak budete prijatí, budete sa môcť uchádzať o činnosť v súbore… Z tých najtalentovanejších žiakov zo všetkých odborov v rámci školy sa budú vyberať žiaci, ktorí sa budú podieľať na predstavení. Bude vám ponúknutá možnosť pracovať pod profesionálnym vedením s atraktívnym programom. Vytvoríte si vlastný videoklip, animovaný film, vlastnú skladbu, vlastné dekorácie, kostýmy, muzikálovú choreografiu atď…

„Na tento školský rok máme naplánované tri veľké predstavenia. Každé s iným zameraním. Prvé by sa malo uskutočniť počas adventného obdobia a bude zamerané najmä pre deti vo veku 6–12 rokov. Predbežne môžeme povedať, že budeme potrebovať hráčov na flaute, gitare, klavíri, husliach, hercov, tanečníkov, ale i výtvarníkov, ktorí sa budú podieľať na tvorbe živej filmovej scény, rekvizít, kostýmov…,“ vraví Lenka Villimová zo ZUŠ v Rožňave.

Druhé predstavenie by malo byť pred veľkonočnými sviatkami a bude zamerané na tradície, na oslavu jari a života, na to čo si nikto nemôže kúpiť – život a naozajstné priateľstvo.

Tretie bude k 1. júnu. „To sa zameria na oslavu detskej fantázie, tvorivosti, úprimnosti, na detské tajomstvá a kúzla. Pôjde o predstavenie, kde sa Hviezdoslav, Mozart, stretávajú s Harrym Potterom a inými súčasnými hrdinami,“ prezradila Villimová.

Na každé predstavenie sa budú vyberať stále noví žiaci. Tí budú absolvovať rôzne workshopy s rôznymi osobnosťami známymi z televíznych obrazoviek, ale i rôznymi hudobníkmi, tanečníkmi, spevákmi… Predstavenia bude režírovať Vlado Balko, režisér úspešných tv seriálov.

„Našim cieľom je vytvoriť predstavenie, ktoré sa bude môcť prezentovať na rôznych festivaloch, bude natočené a medializované. Taktiež vás čaká práca v príjemnom kolektíve detskej ľudovej hudby Lúčka s dlhou tradíciou na našej škole, práca v hudobnej skupine ZUŠ Band pod vedením Arpáda Farkaša a ďalšie spevácke a hudobné telesá – akordeónové, dychové, gitarové. Pevne veríme, že sa nám podarilo vás osloviť a motivovať,“ uzatvára.

Prijímacie skúšky budú 4.a 5. septembra od 13:00 hod. do 17:00 hod. na Ulici Akademika Hronca 9B na druhom poschodí.

Foto: ZUŠ Rožňava

My-dream ta čaká
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM