Webnoviny - Rôzne

Cena tepla TEKO pre domácnosti vzrastie o dve eurá

„Pre domácnosti, ktoré sú priamym odberateľmi TEKO, a. s., to bude znamenať, že v roku 2011 za teplo a teplú vodu zaplatia mesačne v priemere o necelé dve eurá viac,“ spresnil Ján Huraj.

Spoločnosť Tepláreň Košice, a. s. (TEKO, a. s.) dostala rozhodnutie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) o výške cien tepla pre rok 2011. Cena tepla pre odberateľov TEKO, a. s. mierne vzrastie vzhľadom na výšku regulovaných cien plynu pre výrobcov tepla, avšak naďalej zostane jednou z najnižších cien za dodávky tepla na Slovensku. Podľa pôvodných odhadov ÚRSO by mali ceny tepla na Slovensku narásť cca o 6,12 %. Ako povedal podpredseda predstavenstva Tepláreň Košice Ján Huraj, celková cena tepla v Košiciach by sa mala zvýšiť len približne o 4,9 %, v čom je započítaná aj zvýšená sadzba DPH.

„Pre domácnosti, ktoré sú priamym odberateľmi TEKO, a. s., to bude znamenať, že v roku 2011 za teplo a teplú vodu zaplatia mesačne v priemere o necelé dve eurá viac,“ spresnil Ján Huraj. Oproti predchádzajúcemu roku sa zmení fixná zložka ceny tepla, ktorá bude vyššia vzhľadom na rozsiahle rekonštrukcie výrobných zariadení v TEKO, a. s.

Tepláreň Košice, a. s. patrí k najvýznamnejším výrobcom tepla a elektrickej energie na Slovensku. V meste Košice vyrába teplo pre cca 78 000 domácností, pričom na výrobu tepla používa v prevažnej miere uhlie (cca 70 %), zvyšných 30 % tvorí plyn.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM