Peter Simon Správy

Celosvetový hit aj v Rožňave: Ľudia vytiahli mobily, lovia pokémonov!

Rožňavské ulice zaplnili mladí ľudia s mobilmi v ruke. Tentoraz však nevypisujú na sociálnych sieťach. Chcú sa stať najlepšími lovcami Pokémonov v okolí.

Ilustračný obrázok k článku Celosvetový hit aj v Rožňave: Ľudia vytiahli mobily, lovia pokémonov!
Zdroj: Dnes24.sk

Hra Pokémon Go si za pomerne krátky čas získala milióny fanúšikov po celom svete. Spočiatku pre Európu prístupná nebola, avšak tí nedočkaví si ju šikovným spôsobom vedeli nainštalovať aj inak. V týchto dňoch je už oficiálne prístupná aj pre Slovensko. Mánia sa dostala aj do nášho mesta.

Vyženie vás na prechádzku

Nový fenomén je inšpirovaný animovaným seriálom Pokémon, pričom za touto novinkou stoja spoločnosti Niantic, Google a Nintendo. Po nainštalovaní hry si na svojom virtuálnom avatarovi určíte pohlavie, zadáte meno a doladíte doplnky postavy. Ak čakáte, že pôjde o klasickú hru, pri ktorej presedíte hodiny, mýlite sa. Hra je napojená na systém GPS a tak, ak si chcete nejakého pokémona chytiť, musíte sa vybrať do ulíc a malé animované príšerky hľadať. Po chytení ich následne môžete vylepšovať a zápasiť. Celosvetovému fenoménu podľahli aj niektorí Rožňavčania.

O tom, že mobilná hra uchvátila aj Gemerčanov, sme sa presvedčili na vlastné oči. Na rožňavskom námestí sme stretli pár ľudí, ktorí už niekoľko hodín pátrali po známych rozprávkových postavičkách.

„Je to určite zábava. Ako som sa dopočul, ovládlo to strašne veľa ľudí, takže sa z toho stal celosvetový fenomén. Prichádza to už aj do Rožňavy, tak uvidíme, čo to spôsobí,“ hovorí s úsmevom Maroš.

„Prvotné informácie ku mne prišli z internetu. Rozhodol som sa to vyskúšať a zapáčilo sa mi to, no určite to neberiem ako závislosť, len spestrenie dňa po brigáde,“ zhodnotil Slavo.

Pomôže s pohybom

Vo väčšine prípadov strávi mládež hraním hier pri počítačoch a hracích konzolách niekoľko hodín denne. Opačný charakter má práve táto nová aplikácia, ktorá vás núti k pohybu. „Podľa mňa to je dobrý nápad. Viacerí si síce myslia, že tá hra moc nemá význam, ale na druhej strane môže niektorým pomôcť sa hýbať a ísť von. Ja som pri jej hraní už spravil po meste osem kilometrov , poznám niektorých, ktorí už majú niečo vyše 20 kilometrov,“ rozpráva Michal.

Osobne v tom nevidím žiaden význam. Áno, človeka to dotiahne von, ale s mobilom v ruke. Je zaujatý do hrania hry namiesto toho, aby si vytváral nové známosti alebo si len tak oddýchol od televízie a počítača. Žiaľ dnešná doba je taká, že už neplatí to staré hranie sa na sídlisku, opekačky a len také bežné prechádzky po meste. Malé deti majú v rukách mobil a ledva vedia, čo to je," zhodnotila mamička Lívia z Rožňavy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM