Peter Simon Kultúra

Čaro remesiel v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Lákavá akcia klope na dvere

Množstvo majstrov pokope sa každý deň nevidí. V Krásnohorskej Dlhej Lúke sa stretnú aj s folkloristami. Okrem zábavy a tradičných výrobkov nás čakajú aj chutné jedlá.

Ilustračný obrázok k článku Čaro remesiel v Krásnohorskej Dlhej Lúke. Lákavá akcia klope na dvere
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Už po 10. krát ožije v obci Krásnohorská Dlhá Lúka nádvorie remeselníckeho centra. Organizátori vsadili na príjemné počasie a bohatý kultúrny program. Podujatím chcú širokej verejnosti priblížiť remeslá a zachovať tak dlhoročnú tradíciu.

10. Gemerský remeselnícky jarmok sa uskutoční už dnes 29. 30. júla 2016 na nádvorí Remeselníckeho centra v Krásnohorskej Dlhej Lúke.

Akciu organizuje Združenie Gemerských remeselníkov pod taktovkou Juraja Nagya. Podujatie sa začne už dnešným dňom 29. júla 2016, kedy sa uskutoční konferencia remeselníkov.

Následne sobota (30. júla 2016) prinesie do areálu konajúceho sa podujatia množstvo zábavy, hier a zaujímavého programu. Všetko to začne už od 9:00 hod. Slávnostné otvorenie jarmoku je naplánované na 14:00 hod. V príhovore vystúpi aj jeden z organizátorov podujatia Juraj Nagy. „V tejto časti Gemera v susedstve s Maďarskom prihliadame nielen na rozvoj kultúrnych zvyklostí a festivalov, ale najmä na tradície našich remesiel,“ uviedol šéf združenia remeselníkov Juraj Nagy.

Predtým sa však už môžete tešiť na pravé jarmočné chvíle s ukážkami remesiel, ľudové jarmočné hry, a otvorenie detského dvora. Organizátori do programu zahrnuli o 13:00 hod. aj kladenie vencov pri pamätníku vojakov v záhrade miestneho kostola.

A čo vás čaká na javisku? Určite tam natrafíte na majstra v ľudovom rozprávaní, majstra citary, ktorý zahrá gemerskú ľudovú hudbu. Nebudú chýbať ani folklórne tanečné súbory, spevácke súbory z celého okresu. Od 19:00 hod. sa môžete tešiť na muziku a tombolu a od 20:30 hod. začne ľudová veselica so skupinou Labyrynt a Promehteus.

Podrobný časový harmonogram nájdete na plagáte v kategórii PODUJATIA.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM