Peter Simon Samospráva

Capák sa vzdal stoličky v komisii. Čo ho k tomu viedlo a kto ho nahradí?

Poslanec mestského zastupiteľstva Milan Capák adresoval ešte uplynulý mesiac list na mestský úrad v Rožňave. Uvádzal v ňom, že sa vzdáva funkcie podpredsedu komisie cestovného ruchu a regionálnej politiky. Komisia už momentálne má nového podpredsedu.

Ilustračný obrázok k článku Capák sa vzdal stoličky v komisii. Čo ho k tomu viedlo a kto ho nahradí?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Na uplynulom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Rožňave, ktoré sa uskutočnilo 25 februára 2016 v rokovacej miestnosti sa riešilo aj odstúpenie podpredsedu komisie cestovného ruchu a regionálnej politiky poslanca Milana Capáka. Ten ako svoj dôvod uviedol, nedostatok odpovedí na jeho písomné žiadosti. „Na žiadosti a požiadavky, ktoré sme predložili sme nedostali ani jednu odpoveď. Mne bolo poradené, že môžem isť osobne ale nech sa nikto nehnevá, som poslancom a musím behať hore dole pre informácie,“ uviedol poslanec mestského zastupiteľstva Milan Capák.

Ako prezradil, má ešte jeden dôvod. „Za túto prácu dostávate odmenu a myslím si, že ak nedostávam odpovede tak mi to príde ako nič nerobenie a keď nič nerobím, nemôžem poberať ani odmeny,“ zdôraznil Capák.

Po zasadnutí mestského zastupiteľstva sme oslovili aj primátora mesta Pavla Burdigu a žiadali vyjadrenie na rozhodnutie Milana Capáka. „Oznámenie prišlo na mestský úrad ešte minulý mesiac. Milan Capák bol podpredsedom danej komisie a vzdal sa funkcie. Bol nahradený ďalším človekom,“ dodal na tému primátor mesta Pavol Burdiga.

Na poslancov rožňavského parlamentu teda pripadla úloha zvoliť nového podpredsedu. Po úspešnom odhlasovaní stoličku podpredsedu komisie cestovného ruchu a regionálnej politiky obsadil poslanec Dionýz Kemény.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM