Peter Simon Správy

Búrka si vzala časť cesty. Ľudia sa boja, že budú odrezaní od sveta!

V obci sa po výdatných búrkach a záplavách v máji tohto roku prepadla časť cesty. Táto nepríjemná situácia trvá dodnes. A čo je najhoršie, peniaze na jej opravu sa minuli! Čo bude ďalej?

Ilustračný obrázok k článku Búrka si vzala časť cesty. Ľudia sa boja, že budú odrezaní od sveta!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rozbúrený potok v máji podmyl cestu v obci Čučma v Rožňavskom okrese a postupne sa prepadla celá časť vozovky. Celý koberec je však stále v pohybe o čom svedčia aj praskliny asfaltu, vidno ich už v strede vozovky. Stav je podľa obyvateľov tejto obce viac než vážny. Obec od tohto úseku ešte pokračuje smerom na sever a je to jediná asfaltová cesta, cez ktorú sa dostanú do Rožňavy.

Peniaze na opravu však nie sú, potvrdil to aj starosta Alexander Szőllős.„Naše finančné možnosti nám nedovolia, aby sme sa tomu ďalej venovali, lebo sme vyčerpali rezervný fond obce,“ povedal pre náš portál Rožňava24.

Do tejto podoby sa dostal svah potoka ako aj cesta s pomocou povodia Hrona a spolupráce obecných pracovníkov. „Nasypané balvany na svah cesty sú len dočasným riešením a pri opakovaní sa záplav môžu ešte viac cestu podmyť. Daný úsek treba riešiť čo najskôr, kým tak niekto nespadne, alebo nezletí autom,“ dodala jedna obyvateľka obce.

„Jazdím tu autom denne a je to jediná takáto asfaltová cesta cez obec. Keby sa prepadla celá, tak sme odrezaní od zvyšku sveta, ani hasiči ani sanitka sem nepríde. Tá značka nič nevyrieši,“ komentoval Roman.

Podľa slov starostu, obec vypracovala projekt na celoplošnú rekonštrukciu tohto úseku. „Tento projekt sme po vypracovaní odovzdali krajskej správe ciest a zároveň aj na VÚC, kde to už dopravná komisia prejednala a budeme čakať vyhodnotenie a následné finančné prostriedky,“ dodal starosta obce Alexander Szőllős.

Búrka si vzala časť cesty
1
Galéria
VIDEO: Búrka si vzala časť cesty
10
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM