Správy

Bordel, smrad a nebezpečné úlomky: Aj toto zdobilo zákutia našich ulíc

Pred pár dňami nám prišiel tip do redakcie s fotkami a krátkym popisom nespokojného občana. Neváhali sme a pustili sme sa do riešenia problému.

Ilustračný obrázok k článku Bordel, smrad a nebezpečné úlomky: Aj toto zdobilo zákutia našich ulíc
Foto: Radka Deckerová

Našou prvou zastávkou bola obhliadka miesta, okrem iného bordelu sme tam našli aj rozbité sklo, ktoré môže ľahko poraniť malé deti, ale aj výkaly a rozmočené kartóny…raj pre potkany a myši.

Druhou zástavkou bol mestský úrad kde sme navštívili pána Šalamona, ktorý to má v meste na starosti. Ukázali sme mu zábery a ostal dosť šokovaný. „Nevedel som o tomto mieste, pričom neprišiel žiaden podnet a sťažnosť, poďme sa tam pozrieť osobne“, povedal Šalamon. Na mieste nám povedal, že o tieto veci sa stará poverená firma podla zmluvy za odvoz komunálneho odpadu a priestor 2m okolo kontajnerov má tiež podľa zmluvy v starostlivosti. „Budem toto miesto monitorovať a dnes (v piatok) by mali odvážať odpad. V druhom rade by si mali vstúpiť do svedomia aj občania a plniť tieto koše rozumne, aby nenastávali takéto situácie“, dodal pán Šalamon.

Tretia zástavka bola firma, ktorá sa stará o vývoz smetí, prečítajte si ich vyjadrenie. „Našou povinnosťou v čase vývozu kontajnerov je aj upratanie priestorov cca 1 m okolo kontajnerov. V čase medzi jednotlivými vývozmi uskutočňujeme dočisťovanie okolo kontajnerov len na základe písomnej objednávky mesta Rožňava, inak si tieto práce mesto Rožňava v rámci úsporných opatrení zabezpečuje prostredníctvom vlastných technických služieb. Vzniknutá situácia nás mrzí a preto ako často krát aj doteraz inkriminované miesta upraceme vo vlastnej réžii aj mimo vývozných dní, ako to bolo aj v tomto prípade dnešným dňom. Vykonali sme tieto práce len z dôvodu, že nám záleží na čistote a poriadku v meste Rožňava. Systematickým opatrením by bolo zaviesť pravidelné dočisťovanie stanovíšť kontajnerov ako to zabezpečujeme v iných okresných mestách, respektíve uzavretie zberných nádob do uzamykateľných klietok, tak ako je už druhým rokom na ulici Kyjevskej č. 12. Potom by sa nemohlo stať, že nadrozmerné kartóny z podnikateľskej činnosti by zaberali miesto v nádobách určených na zber SO pre obyvateľstvo“, ozrejmil problematiku konateľ spoločnosti Brantner Gemer s.r.o. Sisík.

Chceme touto cestou poďakovať čitateľovi za tip ako aj všetkým zainteresovaným za rýchle odstránenie vzniknutého stavu, mestu Rožňava a spoločnosti Brantner.

Pozrite si fotografie z miesta počas bordelu a po uprataní.

Zdroj: Peter Simon

Bordel, smrad a nebezpečné úlomky
8
Galéria
Bordel, smrad a nebezpečné úlomky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM