Peter Simon Správy

Boli sme pri tom: Takto sa maturovalo v dvoch rožňavských školách, FOTO

Ústne maturity sú v plnom prúde. My sme zamierili na dve rožňavské stredné školy, aby sme vám priniesli fotky a informácie z ich priebehu.

Ilustračný obrázok k článku Boli sme pri tom: Takto sa maturovalo v dvoch rožňavských školách, FOTO
13
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Nie len na rožňavskom gymnáziu bolo dnes rušno. Tento týždeň začali v Rožňave ústne maturity pre stredoškolákov. Aj na gymnáziu Pavla Jozefa Šafárika a obchodnej akadémii sa chodby hemžili slávnostne oblečenými študentmi. Maturanti sa musia popasovať s ústnou odpoveďou. Skúška dospelosti preverila nervy nie jednému študentovi. Po chodbách sa ozývali klasické otázky typu, akú tému si vytiahol/la? Napätie bolo cítiť doslova všade.

Na gymnáziu, kde skúšku dospelosti absolvovali desiatky študentov sme na chodbe zastihli maturantky, ktoré akurát preberali literatúru. Jedna mala odpoveď už za sebou, druhá sa pripravovala zasadnúť pred zelený stôl. Ako nám prezradila Daniela, bol to určte stres. „No pocit zvládnutej ústnej odpovede je neopísateľný,“ dodala.

Naše kroky následne smerovali na Obchodnú akadémiu, scenár na chodbách bol rovnaký. Zopakovať si naučené témy a posadiť sa pred skúšajúcu komisiu.

Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám prezradila zástupkyňa riaditeľa Daniela Žiaková, maturity na škole prebiehajú v dňoch 22. až 25. máj 2017.

„Na škole máme tento rok spolu 85 maturantov. Oproti vlaňajšku, keď maturovalo 91 študentov, počet trošku klesol. Ako po minulé roky, aj tento maturujú s klasickými odbormi na škole bilingvalisti. Oni majú v 4. ročníku maturitnú skúšku zo Slovenského jazyka a literatúry. Tých je momentálne 22. Následne tento rok maturuje aj končiaca trieda bilingvalistov 5. ročníka v počte 25 žiakov. Anglický jazyk absolvujú v kategórii C1. Následne majú ešte teoretické a praktické maturitné skúšky. Slovenčinu absolvovali už minulý rok. Slávnostné odovzdávanie maturitných vysvedčení bude v piatok v OKC,“ povedala Žiaková.

Pozrite si v našej galérii slávnostne oblečených maturantov, ktorých sme cez náš objektív zachytili tesne pred, alebo po ústnej odpovedi.

Obrazom: Takto sa maturovalo v Rožňave
13
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM