Peter Simon Správy

Boli sme pri tom: Nemocnica v Rožňave má nové fyziatricko-rehabilitačné oddelenie, FOTO

Nemocnica Svet zdravia Rožňava oficiálne predstavila nové fyziatricko-rehabilitačné oddelenie s kapacitou 20 lôžok.

Ilustračný obrázok k článku Boli sme pri tom: Nemocnica v Rožňave má nové fyziatricko-rehabilitačné oddelenie, FOTO
32
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Nové oddelenie je určené najmä pre hospitalizovaných pacientov napríklad po operáciách, traumatologických úrazoch alebo po cievnych mozgových príhodách.

Bývalé priestory oddelenia ARO boli v rámci rekonštrukcie kompletne prestavané. Výsledkom je nové komfortné prostredie s 8 pacientskymi izbami (dve nadštandardné jednolôžkové izby), 3 terapeutickými miestnosťami, 2 telocvičňami a zázemím pre personál.

V rámci oficiálneho predstavenia boli pacientov navštíviť aj futbalisti miestneho A tímu MFK Rožňava. Celkové investície do nového oddelenia si vyžiadali 210 tisíc eur.

„Takto by malo vyzerať každé moderné lôžkové oddelenie. Jeho interiér sme sa snažili spraviť tak, aby na pacientov pôsobil oveľa príjemnejšie a estetickejšie. Zamestnanci a pacienti súčasne získali priestory, ktoré kladú dôraz už aj na vyššiu mieru komfortu a súkromia,“ vysvetlil pre náš web Dušan Suchý, riaditeľ nemocnice Svet zdravia Rožňava.

Ako doplnil, fyziatricko-rehabilitačné oddelenie rožňavskej nemocnice poskytuje komplexnú terapeutickú starostlivosť pre pacientov po úrazoch, operáciách, mozgových príhodách a s ochoreniami chrbtice a to vo všetkých vekových skupinách. Na mesačnej báze to predstavuje v priemere 55 pacientov a až takmer 1000 poskytnutých procedúr.

Pozrite si v našej galérii desiatky fotiek zo slávnostného otvorenia fyziatricko-rehabilitačného oddelenia.

„Súčasťou komplexnej rehabilitačnej liečby je pohybová liečba, manuálna terapia, elektroterapia, ultrasonoterapia, magnetoterapia, diatermia, klasická masáž, reflexná masáž, lymfodrenáž – manuálna aj prístrojová, laseroterapia a podávanie plynových injekcií. Samozrejmosťou sú vodoliečebné procedúry ako napríklad perličkový kúpeľ, vírivý kúpeľ alebo podvodná masáž,“ povedala pre Rožňavu 24 MUDr. Karin Micheľová, primárka fyziatricko-rehabilitačného oddelenia.

V nových priestoroch majú oveľa lepšie zázemie. „Keďže poskytujeme zdravotnú starostlivosť častokrát pacientom po veľmi ťažkých pooperačných stavoch, veríme, že novú úroveň komfortu ocenia,“ doplnila Micheľová.

Obrazom: Nemocnica v Rožňave má nové fyziatricko-rehabilitačné oddelenie
32
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM