Radka Deckerová Samospráva

Bizarné výjavy v Rožňave: Nezamestnaní na úrad práce chodia na taxíkoch

Pred úradom práce v Rožňave sme v priebehu necelej hodiny napočítali až desať taxíkov, z ktorých išli ľudia na úrad práce sa hlásiť alebo vybaviť si dávky.

Ilustračný obrázok k článku Bizarné výjavy v Rožňave: Nezamestnaní na úrad práce chodia na taxíkoch
Foto: Radka Deckerová

V Rožňave kde je vysoká nezamestnanosť takmer 30 percent je obdivuhodné ako si ľudia potrpia na pohodlie. Taxikár ich privezie priamo pred dvere úradu práce.
Podľa zistení od miestnych taxikárov u nás v meste premáva okolo 50 taxíkov a jedna cesta ku úradu práce stojí od 1,5 € až 2,5 € z rôznych častí mesta.

Ako nám potrvrdili aj jeden z taxikárov poväčšine sa ľudia skladajú na taxík a odvezú sa naraz aj štyria. „Najfrekvento­vanejšie je to v čase keď ľudia poberajú podporu vtedy sme tak vyťažení, že nestíhame a ľudia majú problém v meste zohnať taxík,“ dodal taxikár.

O tom, že sa ľudia nechávajú vyvážať taxíkom na úrad vie aj riaditeľ úradu práce Mikuláš Gregor. „Mesto Rožňava je veľmi špecifické mesto, s takým malým počtom obyvateľov a takou veľkou nezamestnanosťou je tu veľmi veľa taxíkov. A bohužial naši nezamestaní aj z toho mála čo dostávajú pomerne často využívajú miestne taxi služby,“ prezradil riaditeľ Mikuláš Gregor.

„My sa vždy vezieme aj s mojou kamarátkou dve, niekedy aj tri, takže tá cesta nás na úrad práce taxíkom veľa nevyjde. Vždy sa snažíme na ňu viaceré poskladať a je to tak pohodlnejšie,“ povedala Mária, ktorá práve vystúpila z vozidla taxi služby a namierila si to na úrad práce.

Foto: google.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM