Peter Simon Rôzne

Bezdomovcom spríjemnili sviatky: Okrem chutnej kapustnice obdržali aj balíčky

Na ulicu sa dostali žiaľ aj tí, ktorí nezvládli prudko rastúce nároky na prežitie, prišli o prácu, rodinu, zázemie. Mesto Rožňava sa snaží týmto občanom aspoň trošku spestriť prichádzajúce sviatky. Nebolo tomu inak ani tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Bezdomovcom spríjemnili sviatky: Okrem chutnej kapustnice obdržali aj balíčky
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala Erika Švedová, z odboru školstva, kultúry, mládeže a športu v Rožňave, pretože sa blížia sviatky a aby títo ľudia pocítili blízkosť spolupatričnosti sa dňa 22– decembra 2015 rozhodla Ženská organizácia IDEA v priestoroch historickej radnice v Rožňave pripraviť charitatívnu akciu pod názvom Vianočná kapustnica pre bezdomovcov.

„Členky organizácie z vlastných zdrojov zabezpečili občerstvenie, balíček a samozrejme kapustnicu. Minulý rok hlavným organizátorom tejto akcie bolo mesto a tento rok túto akciu prevzala táto ženská organizácia, ktorá má silné sociálne cítenie, zapája sa do rôznych charitatívnych činností a obhajuje práva žien,“ spresnila Švedová.

Švedová dodala, že hlavnými aktivistkami boli Mária Burdigová, Edina Rudinská a Hildegarda Támárová. Pozdraviť a popriať všetko najlepšie prišiel aj primátor mesta Pavol Burdiga a prednostka Mestského úradu Erika Mihaliková, ktorá pomáhala pri podávaní voňavej kapustnice a rozdávaní balíčkov.

Prítomných pozdravil aj riaditeľ Diecéznej charity v Rožňave Jozef Kováč a kaplán Székely. Krásnym spevom a hraním na fujare a harmonike potešil všetkých známy folklórista Ivan Nemčok. „Posedenia sa zúčastnilo 27 ľudí bez domova,“ spresnila Erika Švedová, z odboru školstva, kultúry, mládeže a športu v Rožňave.

Foto: Mesto Rožňava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM