Peter Simon Správy

Bez mínusových teplôt by to nešlo. K radosti im dopomohol poriadny mráz, FOTO

Asi nikto z nás nemá rád poriadne mínusové teploty. Tentoraz však boli na osoh, a vďaka nim sa tváre detí neďaleko Rožňavy rozžiarili. Pozrite, čo sa stalo.

Ilustračný obrázok k článku Bez mínusových teplôt by to nešlo. K radosti im dopomohol poriadny mráz, FOTO
22
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Treskúce mrazy, ktoré vietor zavial aj do nášho okresu narobili z každej vodnej plochy veľké klzisko. Tak je to i na Dedinkách, kde sa dá poriadne vyblázniť aj na korčuliach. To však nie je všetko. Môžete zažiť, to čo sa vám v lete určite nepodarí.

Obrovská zamrznutá plocha vodnej nádrže Palcmanská Maša láka korčuliarov i ľudí na prechádzku. Miestni upravili plochu a vytvorili tak niekoľko očistených miest na korčuľovanie. Aj keď vonku a hlavne v danej lokalite teplota klesala niekoľko desiatok stupňov pod nulu, pozor si treba dávať stále. Obyvatelia Dediniek sa však zhodujú, že je to bezpečné. Cez víkend tak okolie obce ožíva. Či si už zahráte hokej s priateľmi, alebo dáte romantickú prechádzku po zamrznutej vodnej hladine, výber už necháme na vás.

Počas našej návštevy bolo na Dedinkách počasie úchvatné. Desiatka nadšencov vytiahla korčule a s termoskou plnou horúceho čaju sa vybrali korčuľovať medzi hory do Slovenského raja. Panorámu zimnej krajiny si vychutnával naplno aj Lukáš, ktorý nám prezradil, že na romantickú prechádzku po priehrade určite nedá dopustiť a so svojou polovičkou sa tam ešte určite vráti.

Pozrite si v našej galérii fotky zhotovené priamo z hladiny zamrznutej vodnej nádrže na Dedinkách.

Obrazom: K radosti im dopomohol poriadny mráz
22
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM