Peter Simon Šport

Betliarčan Denis Pavlík (16) exceloval už v tréningu: Ako sa mu darilo v ostrých jazdách?

Majstrovstvá Slovenska preteky automobilov do vrchu (MSR PAV) sa uplynulý víkend presunuli na susednú Moravu.

Ilustračný obrázok k článku Betliarčan Denis Pavlík (16) exceloval už v tréningu: Ako sa mu darilo v ostrých jazdách?
Foto: Tibor Szabosi / Zdroj: Auto Sport Foto

Mesto Šternberk sa udomácnilo v kalendári MSR aj veľkých kopcových Majstrovstiev Európy so svojou 7800-metrov dlhou traťou. Adrenalín a vypätie odmenené trofejami absolvovali i jazdci tímu L Racing. Jedným z nich bol mladý Denis Pavlík.

Denis na Peugeote 208 VTi R2 exceloval na náročnom kopci 112. ročníka Ecce Homo. Jedny z najstarších pretekov vôbec vyskúšali obratnosť jazdcov aj po výdatnom daždi pred poslednou ostrou jazdou v nedeľu.

Betliarčan svoj talent ukázal už v tréningu, keď odjazdil kopec pod výborné 4 min. Neskôr sa nechal mierne vyškoliť najprv zvládnutým pretáčavým šmykom. Napokon po kontakte s bariérou dojazdil prvú meranú jazdu s defektom. Na prvé vozidlo v skupine A tak veľmi strácal, čo však dohnal na mokrej trati v druhej meranej jazde.

Voda mladému pretekárovi skutočne sedí a prvému „Áčku“ nadelil takmer 17 sekúnd! „Pred poslednou jazdou nám zapršalo. Ako jediný zo štartového poľa som sa ešte zrýchlil, no prvú jazdu som dojazdil s defektom. Presvedčil som sa, že je to pekný, ale zradný kopec. Ďakujem tímu L Racing, rodičom a ospravedlňujem sa Lievenovi Demetsovi, že som mu spravil viac práce na aute,“ nechal sa počuť len 16-ročný Denis.

Šikovnými rukami si napokon v rámci MSR vyjazdil 2. miesto v skupine A, 2. miesto v junioroch a 1. v triede A-1600.

Zdroj: autosportfoto.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM