Peter Simon Správy

Béreš, Majerčák a Fusko po mestskom okruhu: Na prvom mieste zatiaľ Valoušek, FOTO,VIDEO, VYJADRENIA!

Máme za sebou mestský okruh. Trate v uliciach Rožňavy lemovali stovky nadšencov rally. Na prvom mieste je zatiaľ Čech Pavel Valoušek a druhé bral Rožňavčan Tomáš "Srnka" Ondrej. Pozrite si, ako prví desiatky fotiek, videozostrih a exkluzívne vyjadrenia tesne po mestskom okruhu.

Ilustračný obrázok k článku Béreš, Majerčák a Fusko po mestskom okruhu: Na prvom mieste zatiaľ Valoušek, FOTO,VIDEO, VYJADRENIA!
69
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: YouTube.com

Čech Pavel Valoušek s navigátorkou Veronikou Havelkovou na Forde Fiesta R5 zvíťazil v piatkovej otváracej rýchlostnej skúške na 10. ročníku motoristického podujatia Rally Rožňava.

Na trati dlhej 7,4 km (z toho meraný úsek 6,0 km) dosiahol pretekár čas 4:45,6 min.

Na druhej priečke nocuje Rožňavčan, Tomáš Ondrej (Škoda Fabia WRC) a tretí český pilot, Trěný (Škoda Fabia WRC).

„S Fiestou som toho veľa nenajazdil, je to teda trochu zložité. Nechcem urobiť nejakú blbosť, dlho som nesedel v aute, je to už skoro polroka. Ďakujem, že vďaka všetkým zhodám okolností tu môžeme štartovať, lebo tá trať je nádherná, je to masaker. Skladba rýchlostiek je perfektná, teším sa na Úhornú, ktorú trochu poznám. Fabia je motoricky lepšia, takže my to musíme dohnať inde“, zhrnul český jazdec tesne pred svojím štartom na prvej rýchlostnej skúške,“ povedal Valoušek.

„Okruh bol veľmi šmykľavý. Čo sa týka časov sú celkom pekné, čiže sme spokojní. S autom som taktiež zatiaľ nadmieru spokojný, akurát tam spojka občas zahapruje, ale okrem toho ide všetko ako má. Zajtra sa už len nové gumy nahodia a ide sa jazdiť. Sme tu doma, čiže aj tie trate už máme ako-tak prejazdené,“ hovorí pre Rožňava 24 Tomáš Fusko.

„Ako vždy, mestský okruh pre autá štartujúce vpredu je veľmi náročný, lebo je cesta veľmi zaprášená a šmykľavá. Čím ďalej auto štartuje v štartovom poradí, tým má lepšie podmienky. Bolo to klasické trápenie na začiatok, ale s tým istým problémom sme sa stretli aj minulý rok v Košiciach a aj napriek tomu sme zvíťazili. Auto je myslím si dobre nastavené, je to pripravené na tie zajtrajšie rs-ky,“ hodnotí začiatok rally Vlasto Majerčák.

„Na okruhu som sa musel popasovať s menšou poruchou, a odstaviť sa na bok. Museli sme vymontovať kulisu, vybrať rýchlosť a zmontovať späť. No ale nie sme tu kvôli tomu, aby sme bojovali s niekým, ale sme tu preto, aby Rožňavčania a fanúšikovia mali z tejto akcie radosť. Už sa teším na zajtrajšok, ale samozrejme netreba podceňovať trate, síce sú veľmi pekné ale aj o to ťažšie,“ dodal majster volantu Jožko Béreš jr.

Zo súťaže odstúpila jedna posádka, Rastislav Zvalo s Martinom Vicianom, avšak ak stihne svoju zlomenú poloos opraviť, zajtra bude môcť reštartovať. V Slovenskom rally pohári priebežne vedú Tomáš Polovka s Danielom Turcsányim na Seate Ibiza. Súťaž v sobotu pokračuje siedmimi rýchlostnými skúškami. Prvé vozidlo na štarte RS2 Poloma uvidíme o 8:43 hod.

Poradie po 1. RS:

  • 1. VALOUŠEK-HAVELKOVÁ, FORD Fiesta R5 4:45.6
  • 2. ONDREJ-GOMORI, ŠKODA Fabia WRC +4,1
  • 3. TRNĚNÝ-DOERR, ŠKODA Fabia WRC +11,0
  • 4. KOČI-KOSTKA, ŠKODA Fabia R5 +13,0
  • 5. GAVLÁK-HORNIAČEK, MITSUBISHI Lancer Evo IX +14,1
Rally Rožňava: Mestský okruh v Rožňave
69
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM