Peter Simon Šport

Bedmintonisti bilancovali: Prečítajte si, aké úspechy aj pády majú za sebou!

Klub gemerských bedmintonistov 2010 Rožnava nedávno ukončila sezóna. Bedmintonisti si teraz budú môcť na chvíľu oddýchnuť od súťaží. Nás zaujímalo, aká bola pre Klub gemerských bedmintonistov 2010 Rožňava uplynulá sezóna. Na naše otázky odpovedal prezident klubu Oskar Lörinc.

Ilustračný obrázok k článku Bedmintonisti bilancovali: Prečítajte si, aké úspechy aj pády majú za sebou!
Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulú sezónu Občianske združenie/športový klub môže hodnotiť z rôznych hľadísk a to ako športový klub v oblasti účinkovania v súťažiach organizovaných SZBe a ako občianske združenie v oblasti rekreačného spoločensko športového vyžitia.

Ako športovému klubu sa podarilo dosiahnuť historicky najlepšie individuálne (2 krát bronz medaila na majstrovstvách Slovenska) aj kolektívne výsledky (4. miesto – II. Liga, 3. miesto – III. liga, podrobnejší popis nižšie) čiže sa ich sezóna dá považovať veľmi úspešnú.

Ako Občianskemu združeniu sa KGB Rožňava podarilo aj v oblasti rekreačného bedmintonu udržať, alebo skôr rozšíriť záujem o tento zaujímavý šport v Rožňave pre všetky vekové kategórie.

Družstvo KGB Rožňava A v II. lige oblasť východ získalo konečné 4. miesto (zatiaľ najlepšie umiestnenie v histórii klubu) v zostave – Dávid Binder, Juraj Polačko, Rastislav Garaj, Patrik Šimon, Filip Lörinc, Dominik Zlatoš, Stela Repková, Lenka Puškášová, Barbora Takáčová.

„V zostave sme mali vlastných odchovancov a 2 hosťujúcich hráčov z Košíc, ktorí nám pomohli k dosiahnutiu uvedeného úspechu za čo im aj touto cestou ďakujeme,“ uviedol Oskar Lörinc.

V III. lige družstvo účinkuje už 3 rok. V sezóne 2012/13 hneď pri svojej prvej účasti obsadili 1. miesto a postúpili do II. Ligy. „V sezóne 2013/14 sme preto postavili do súťaží zmiešaných družstiev dospelých 2 družstvá, A –čko mladí pôsobili v II. Lige a v III.lige B – čko, kde sme začali hrať my skôr narodení a obsadili sme 2. miesto,“ informuje Lörinc.

V tejto sezóne 2014/15 v III.lige naše B – čko v zostave Marek Gajdoš, Peter Hricovný, Martin Fuleky, Dominik Zlatoš, Peter Bednár, Ján Hlivák, Ján Rogos, Oskar Lorinc, Ladislav Šimon, Barbora Takáčová, Monika Mrázová, Katarína Francanová, Veronika Papová, Michaela Mazurková skončilo na 3. mieste. „Z celkového hľadiska je to síce najhoršie umiestnenie v III.lige počas nášho účinkovania v tejto súťaži, ale keď si porovnáme kvantitu a kvalitu súťaže a to že naši mladší hráči pôsobia v II. lige môžeme byť aj s 3. miestom spokojní,“ dodáva Lörinc.

Medzi najväčšie úspechy v tejto sezóne ale zároveň aj v doterajšej histórii klubu podľa slov Lörinca patria individuálne úspechy. Postup dvoch mládežníckych reprezentantov na majstrovstvá Slovenska vo svojich kategóriách a aj ich výsledky. Natália Lázárová v kategórii U11 postúpila na MS, ktoré sa konali 2. mája 2015 v Trenčíne a dosiahla v dievčenskej štvorhre na medailu 3. miesto.

Jaroslav Čiško v kategórii U13 postúpil na MS, ktoré sa konali 18. apríla 2015 v Košiciach s výsledkami dvojhra 9. až 16. miesto , štvorhra 5. až 8. miesto.

Medzi dospelými sa môžu pochváliť tiež medailou z majstrovstiev Slovenska veteránov v kategórii štvorhra muži 35+, kde Peter Hricovíny zo spoluhráčom Marianom Vicáňom z KBŠ Dolný Kubín získali bronz.

„Dá sa povedať, že v Rožňave je o bedminton záujem, či už o jeho súťažnú formu. Máme 29 registrovaných hráčov v rôznych vekových kategóriách. V najbližšom období nás čakajú naše pravidelné otvorené turnaje, spomenúť môžem aj VII. ročník letného turnaja, ktorý usporiadame v auguste alebo septembri 2015, či zaujímavý VII. ročník vianočného turnaja, ktorý usporiadame v decembri 2015,“ dodal na záver Oskar Lörinc.

Foto: KGB

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM