Peter Simon Samospráva

Banícke múzeum v Rožňave má nového riaditeľa: Na čo sa chce zamerať Pavol Lackanič na svojom poste?

Pavol Lackanič (36) sa v stredu oficiálne uja vedúcej pozície Baníckeho múzea v Rožňave. Do funkcie ho podľa informácií zvolilo až 51 z 52 prítomných poslancov zastupiteľstva Košického samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Banícke múzeum v Rožňave má nového riaditeľa: Na čo sa chce zamerať Pavol Lackanič na svojom poste?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Pavol Lackanič, riaditeľ Baníckeho múzea v Rožňave je expertom pre tradičnú ľudovú kultúru. Okrem toho však pôsobí aj v digitalizačnom tíme Digitálny fond tradičnej ľudovej kultúry SĽUK-u.

Ako sme zistili, jeho riaditeľský projekt spomedzi štyroch kandidátov vyhodnotila komisia ako najlepší. Komisiu tvorili podpredseda KSK Emil Ďurovčík, riaditeľ Úradu KSK Ondrej Bernát, Róbert Pollák riaditeľ Východoslovenského múzea v Košiciach, a vedúca odboru kultúry a cestovného ruchu KSK Jana Kovácsová.

Konkurz sa konal už po druhýkrát, keďže v prvom sa víťaz Ján Hlobil odmietol stať riaditeľom. P. Lackanič sa chce zamerať na lepšie vnímanie Baníckeho múzea pre verejnosť a zoskupenie tradícií v našom meste s okolitou prírodou nášho kraja.

Podľa slov Kovácsovej spĺňa nový riaditeľ Baníckeho múzea všetky požiadavky pre kvalitné zabezpečovanie a riadenie procesu rozvoja múzea.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM