Peter Simon Kultúra

Apríl v rožňavskom kine Apollo: PREHĽAD filmov

Digitálne kino Apollo s ponukou všetkých žánrov a pre každého pozýva na aprílové filmy. Pozrite si prehľad trhákov na tento mesiac.

Ilustračný obrázok k článku Apríl v rožňavskom kine Apollo: PREHĽAD filmov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Digitálne kino Apollo zriadené v Dome tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8, Rožňava) napreduje ďalej. Za obdobie od otvorenia si stihlo získať pravidelných a verných divákov, ktorým ponúklo vo svojom programe viac, ako stovku filmov všetkých žánrov.

Do tohto roka vstúpilo s ambíciou získať nových priaznivcov prostredníctvom večerných premietaní pre verejnosť. V upravenej programovej štruktúre sa budú premietania konať pravidelne.

PROGRAM NA APRÍL 2018

  • 5. apríl od 19.00 – ŠTVRTKOVÉ KINO

    Na konci sveta – dráma Veľká Británia 2017 104 min. MP15, 3€, v pôvodnom znení s titulkami. Réžia: Francis Lee. Hrajú: Josh O᾿Connor, Gemma Jones, Harry Lister Smith, Ian Hart, Alec Secareanu, Liam Thomas a ďalší. Johnny Saxby je chovateľom oviec v Yorkshire, ktorý si vybíja svoju frustráciu občasným pitím a nezáväzným sexom. Všetko sa zmení až príchodom rumunského migranta Gheorgheho, ktorého zamestnajú ako výpomoc na farme počas jarnej sezóny. Intenzívny vzťah ukáže Johnnymu novú cestu.

  • 12. apríl od 19.00 ŠTVRTKOVÉ KINO

    Bratříček Karel – dokument Poľsko/ČR 2016 79 min. MP12 3€. Réžia: Krystyna Krauze. Čo bolo tak príťažlivé na „malom spevákovi s veľkým hlasom“, že viac ako dvadsať rokov po jeho smrti ľudia stále spievajú jeho pesničky a čítajú jeho poéziu? Aké je miesto umelca v tragických dejinách vlasti? Môže jednotlivec ovplyvniť chod dejín? Bol Kryl obeťou dejín svojho národa? Milovali ho davy, ale umieral opustený a zatrpknutý – pretože nikdy nerobil kompromisy. Spomienka na Karla Kryla v deň jeho narodenín.

  • 19. apríl od 19.00 ŠTVRTKOVÉ KINO

    Potvora – dráma Dánsko 2017 86 min. MP15 3€, v pôvodnom znení s titulkami. Réžia: Christian Tafdrup. Hrajú: Anders Juul, Amanda Collin, Rasmus Hammerich, Sidse Mickelborg a ďalší. Rasmus a Maria sa zoznámia na párty a počiatočný flirt naberie rýchle grády. Maria sa nasťahuje do Rasmusovho bytu a po malých krôčikoch si podmaňuje jeho životný priestor. Je to nevyrovnaný pár. Maria je cieľavedomá a dominantná, Rasmus akoby tápal medzi pubertou a dospelosťou. Christian Tafdrup v civilne nakrútenej dráme zachytáva všedné vzťahové situácie, z ktorých sa rysuje presný portrét dvoch úplne rozdielnych ľudí, ktorých vzájomná príťažlivosť má deštruktívne následky.

  • 22. apríl od 16.00 RODINNÁ NEDEĽA

    Spievaj – animovaný, muzikál, komédia, rodinný USA/Japonsko 2016 108 min. MP 2€. Réžia: Garth Jennings. Podnikavý chlapík Buster Moon má poslednú šancu zachrániť divadlo, ktoré zdedil po svojom otcovi. Všetko staví na jednu kartu – na veľkolepú talentovú spevácku súťaž, akú svet ešte nevidel. A rovnako ako je pestré zloženie zvieracích súťažiacich, je pestrý aj ich repertoár, ktorý sa rozpína od Franka Sinatru až po Lady Gaga. Tvorcovia Mimoňov a Tajného života maznáčikov sa tentokrát vydali dobývať kiná s príbehom, ktorý vám pohladí nielen dušu, ale aj uši.

  • 26. apríl od 19.00 ŠTVRTKOVÉ KINO

    Úplní cudzinci – komédia, dráma Taliansko 2016 93 min. MP12 3€, v pôvodnom znení s titulkami. Réžia: Paolo Genovese. Hrajú: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo a ďalší. Skupina priateľov sa schádza k pohodovej večeri. Poznajú sa už roky a aj toto stretnutie by sa nieslo v duchu ľahkého podpichovania a nostalgických spomienok na to, čo bolo, keby… keby sa nezrodil zdanlivo nevinný nápad: dať mobilné telefóny na stôl a zdieľať každú SMS aj každý prichádzajúci hovor. Koľko toho o sebe nesmieme vedieť, aby sme mohli zostať priateľmi, milencami, manželmi, rodičmi…?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM