Peter Simon Správy

Američania v Rožňave: Čo u nás robili vojenskí kadeti? Čítajte TU!

Kadeti amerického tréningového centra navštívili vojenský útvar v Rožňave. A toto sa dialo!

Ilustračný obrázok k článku Američania v Rožňave: Čo u nás robili vojenskí kadeti? Čítajte TU!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala stránka mesta Rožňava, v uplynulých dňoch navštívili kadeti z Ameriky vojenský útvar v Rožňave. Tejto akcie sa zúčastnilo až 24 kadetov tréningového centra a 4 príslušníci z veliteľstva ako sprievod.

Pre Američanov bola pripravená prezentácia práporu radiačnej, chemickej a biologickej ochrany a raketometného oddielu. Okrem toho sa kadeti oboznámili s bojovou technikou a prostriedkami individuálnej ochrany.

Kadeti absolvovali nielen prezentácie, ale zúčastnili sa aj na rannom telesnom cvičení s ťažkou rotou dekontaminácie a vyučovali anglický jazyk členov nášho rožňavského práporu. Po ukážke výcviku špeciálnej telesnej prípravy a boja z blízka, kadeti na vlastnej koži absolvovali dve výcvikové hodiny pod vedením inštruktorov boja z blízka raketometného oddielu.

A samozrejme sa táto návšteva nezaobišla ani bez zbraní. Zúčastnili na výcviku v streľbe z ručných zbraní na posádkovej strelnici Gemerská Hôrka.

Ako pamiatku na spoločne strávené výcvikové dni zasadili príslušníci práporu spolu s kadetmi na pôde kasární národné stromy oboch krajín – lipu a dub.

zdroj, foto: mesto Rožňava

Obrazom: Kadeti z USA v posádke Rožňava
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM