Peter Simon Kultúra

Ako stráviť posledný aprílový týždeň? Program ako vyšitý pre Rožňavčanov

Už viete, kde budete tráviť svoj čas po škole či práci? Ak nie, v Rožňave a okolí je pre vás pripravených aj v posledný aprílový týždeň viacero rôznorodých akcií. Prinášame vám prehľad tých najzaujímavejších.

Ilustračný obrázok k článku Ako stráviť posledný aprílový týždeň? Program ako vyšitý pre Rožňavčanov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Tragédia Lidíc

28. apríl 2016 od 15:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Výstava, ktorá priblíži tragické udalosti v českej obci Lidice počas druhej svetovej vojny sa uskutoční v priestoroch Galérie Baníckeho múze v našom meste.

Kino Apollo

28. apríl od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Veľká svadba – komédia USA 2013 90 min. MP15 2 eurá. Réžia: Justin Zackham. Hrajú: Amanda Seyfried, Robert De Niro, Robin Williams, Susan Sarandon, Diane Keaton. Variácia na tému nefunkčnej rodiny, zručne natočená ľahká komédia s vtipom a skvelým hereckým obsadením.

Otvorenie motosezóny 2016

30. apríl od 11:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava
Jarné počasie ťahá na cesty aj majiteľov dvojkolesových tátošov. Ako minulý rok, tak aj tento sa uskutoční v našom meste zahájenie motosezóny a to priamo na Námestí baníkov v Rožňave. Pre zvedavcov bude pripravená prehliadka motocyklov.

Stavanie mája 2016

30. apríl od 13:00 hod., Námestie baníkov, Dobšiná
Máje, pôvodne mladé stromčeky, boli známe už v antike. Staroveké národy dávali pred 1. májom na domy a hospodárske budovy stromčeky na ochranu pred zlými duchmi a chorobami. Máje sa rozlične ozdobovali, najmä pestrými stužkami či farebnými papiermi. Pôvodný význam stavania májov postupne zanikal. V súčasnosti v závislosti od regiónu nadobudlo stavanie májov tri základné významy. V prvom prípade stavia máj mládenec tomu dievčaťu, o ktoré sa uchádza. V druhom sú máje spoločným darom chlapcov všetkým dospelým dievčatám obce. V treťom prípade dostáva máj každé dievča, no ak má priateľa, je jej máj iný ako máje určené pre nezadané dievčatá.

O PSÍČKOVI A MAČIČKE

30. apríl 2016 od 15:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Staré divadlo K. Spišáka Nitra uvádza rozprávku O psíčkovi a mačičke. Nezabudnuteľné príbehy dvoch zvieracích postavičiek vo výpravnej rozprávke. Vstupné 4 eurá.

Majáles v betliarskom kaštieli

30. apríl – 1. máj 2016 od 9:30 hod., Kaštieľ Betliar
Dňa 30. apríla a 1. mája sa bude v areáli parku pred kaštieľom v Betliari konať 2. ročník majálesu. Tohto roku to bude podujatie dvojdňové, spojené s kvetinovým a remeselníckym trhom. 1. mája vstup do kaštieľa bezplatný a trvanie prehliadky nie je časovo obmedzené. Návštevníci si voľne a svojím tempom budú môcť pozrieť stále expozície a o 15:00 hod. sa pri bufete pred kaštieľom predstaví hudobná skupina RETRO MUSIC BAND.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM