Správy

Ako ďalej po základke? Akcia v Rožňave, ktorá môže pomôcť s výberom

Prehľad o možnostiach štúdia na stredných školách v Košickom kraji môžu získať záujemcovia na 7. ročníku podujatia Správna voľba povolania - príležitosť k úspechu.

Ilustračný obrázok k článku Ako ďalej po základke? Akcia v Rožňave, ktorá môže pomôcť s výberom
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Prehľad o možnostiach štúdia na stredných školách v Košickom kraji môžu získať záujemcovia na 7. ročníku podujatia Správna voľba povolania – príležitosť k úspechu.

Podujatie sa bude konať aj v Rožňave, presnejšie v priestoroch obchodno – kultúrneho centra (26.10.) Informácie môžu získať žiaci základných škôl, ich rodičia, ale aj výchovní poradcovia, riaditelia škôl i zástupcovia zamestnávateľov.

Hlavným organizátorom je Košický samosprávny kraj (KSK) v spolupráci s mestom Košice a Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny. Žiaci základných škôl, ich rodičia, ale aj výchovní poradcovia, riaditelia škôl i zástupcovia zamestnávateľov získajú na podujatí prehľad o aktuálnej ponuke stredných škôl.

Ako ďalej informoval Úrad KSK, na odborných diskusiách na tému Duálne vzdelávanie v praxi sa zúčastnia zástupcovia Štátneho inštitútu odborného vzdelávania, stredných škôl, ako aj zamestnávateľov. V treťom bloku panelovej diskusie sa bude diskutovať o aktivitách jednotlivých stredných škôl v oblasti propagácie školy a jej odborného vzdelávania.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM