Peter Simon Krimi

Akčný víkend hasičov z Rožňavy: S ohňom bojovali v Roštári, no plamene zachvátili aj drevenicu v Rejdovej!

Aj počas víkendu mali hasiči z nášho mesta plné ruky práce. Okrem rozsiahleho požiaru rodinného domu v obci Roštár v ten istý deň bojovali aj s červeným kohútom v obci Rejdová.

Ilustračný obrázok k článku Akčný víkend hasičov z Rožňavy: S ohňom bojovali v Roštári, no plamene zachvátili aj drevenicu v Rejdovej!
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu dňa 17. januára 2016 bol vo večerných hodinách ohlásený požiar strechy rodinného domu v obci Roštár (okres Rožňava) . Zasahovali hasiči z hasičských staníc v Dobšinej a v Rožňave. „Pri príjazde prvých jednotiek na miesto bola požiarom zasiahnutá strecha rodinného domu, dreváreň a hospodárska budova. Následkom požiaru došlo k poškodeniu strešnej konštrukcie rodinného domu, drevárne a hospodárskej budovy,“ informoval Florián Albert z Okresného riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Rožňave.

Škoda za 10-tisíc

Ako dodal, pri lokalizácii a likvidácii požiaru bolo nutné postupne rozoberať strešnú konštrukciu a uskladnené palivové drevo za účelom vyhľadávania skrytých ohnísk. „Pri požiari sa nik nezranil. Majiteľ odhadol škodu na rodinnom dome predbežne na 10 000 eur. Pred požiarom boli ochránené obytné časti rodinného domu a okolité rodinné domy. Predpokladanou príčinou vzniku požiaru je úlet iskier z komínového telesa,“ uviedol Florián Albert.

Schytala to aj drevenica

V ten istý deň sa hasičské jednotky ponáhľali k ďalšiemu požiaru. Tentoraz v obci Rejdová. V nočných hodinách tam obyvatelia obce ohlásili požiar rodinného domu. Na mieste udalosti zasahovali hasiči z hasičských staníc v Dobšinej a v Rožňave. „Pri príjazde prvých jednotiek na miesto bola požiarom zasiahnutá strecha rodinného domu a strecha priľahlej drevenice. Následkom požiaru došlo k zhoreniu strešnej konštrukcie rodinného domu, k zhoreniu strešnej konštrukcie drevenice a k poškodeniu zvislých a vodorovných drevených konštrukcií drevenice,“ spresnil informácie Florián Albert z Okresného riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Rožňave.

Ako pokračoval, pri lokalizácii a likvidácii požiaru bolo nutné postupne rozoberať strešnú konštrukciu rodinného domu a drevenice za účelom vyhľadávania skrytých ohnísk. „Pri požiari sa nik nezranil. Majiteľ odhadol škodu na rodinnom dome predbežne na 10 000 eur a majiteľ drevenice odhadol predbežne škodu na 12 000 eur. Pred požiarom boli ochránené obytné časti rodinného domu ako aj vnútorné priestory drevenice,“ hovorí na záver Florián Albert.

Foto: Dnes24/OR HaZZ v Rožňave

Obrazom: Akčný víkend hasičov z Rožňavy: Horelo v Roštári aj v Rejdovej
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM