Radka Deckerová Od Vás

Akčný tábor chlapcov: Na bicykloch vyskúšali vlastné limity

Tábor, kde sa naozaj neleňoší. Presne to zažili viacerí malí chlapci počas svojho pobytu v bajkerskom tábore. Hneď na úvod ich čakala trasa zo Súľovej, cez Skalisko až do samotného tábora na Gyllyapalágu. V náročnom teréne ich dokonca dvakrát zlialo

Nikto z chlapcov to však napokon nevzdal a tak do cieľa prišiel každý. V tábore na nich potom čakali aj ďalšie jazdy – na bicykloch sa chodili prevetrať do okolitých lesov a v jeden deň si ešte raz vyšli na Skalisko.

Vyskúšali si svoje limity v jazdení, ďalej si vyskúšali zručnosť pri výrobe aj používaní praku, luku atď…, spoznali sa v netradičných situáciách – napr. pri skúške odvahy v jaskyni spiaceho kráľa Saula (príbeh bol totiž o kráľovi Dávidovi), či pri nočnom strážení tábora, táborového ohňa a vlajky. Nechýbali táboráky, dynamické hry, ani chutná strava.

„Ďakujeme našim animátorom, tetám kuchárkam aj pani zdravotníčke (obetovali na nás "len tak“ týždeň dovolenky…), Biskupskému úradu Rožňava za zapožičanie areálu táboriska na Gullyapalágu, aj vedeniu VVS za zabezpečenie pitnej vody. Nehovoriac o otcoch, ktorí nám prišli pomôcť pri stavaní tábora" povedal Leškovský Maroš.

Tábor sa uskutočnil s podporou MŠ SR.

roznava24/Leškovský

Video z minulého ročníka.

bajkersky_tabor
28
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM