Peter Simon Správy

Akcia v Betliari so známou herečkou: Mária Terézia v podaní Anikó Vargovej

Veľkonočné sviatky sa v betliarskom kaštieli budú niesť v znamení histórie. Takéto podujatie si pripravili.

Ilustračný obrázok k článku Akcia v Betliari so známou herečkou: Mária Terézia v podaní Anikó Vargovej
Foto: Vlado Eliáš / Zdroj: SNM - Kaštieľ Betliar

Hľadáte program na sviatočné dni? Chcete ich stráviť s celou rodinou v príjemnom prostredí, poprechádzať sa po parku s kvitnúcimi snežienkami a zároveň sa dozvedieť niečo nové?

Múzeum v Betliari vás pozýva do kaštieľa, ktorý bude pre návštevníkov otvorený počas celých sviatkov a môžete si pozrieť aj výstavu Mária Terézia – Kráľovná a jej doba v Andrássyovských zbierkach.

„V piatok sú vstupy do kaštieľa od 10:00 do 15:00, v sobotu od 10:00 do 16:00 a v nedeľu a pondelok od 9:30 do 15:30. Vstup do kaštieľa je v nedeľu bezplatný, vstupy sú každú polhodinu s maximálnym počtom 30 návštevníkov. Rezervácie počas voľnej nedele nie sú možné. Voľné vstupenky si návštevníci môžu vyzdvihnúť v pokladni kaštieľa,“ informuje Judita Krajčiová.

Ako doplnila, na veľkonočnú sobotu, 31. 3. pre vás pripravili stretnutie s kráľovnou Máriou Teréziou v podaní Anikó Vargovej.

„Inscenácia predstaví povýšenie grófa Karola Andrássyho I. do grófskeho stavu za jeho zásluhy v Sedemročnej vojne. V úlohe grófa Karola Andrássyho návštevníci uvidia herca divadla Actores z Rožňavy Roberta Kobezdu a grófa Františka Nádasdyho zahrá jeho herecký kolega Attila Bocsárszky. Stretnutie s Máriou Teréziou sa bude konať v parku pred kaštieľom o 14:00 a v priebehu dopoludnia sa deti môžu zabaviť pri maľovaní na tvár. V prípade daždivého počasia sa inscenácia odohrá v kaštieli. Na Veľkonočný pondelok čaká najmenších návštevníkov počas prehliadky kaštieľa malé čokoládové prekvapenie,“ doplnila Krajčiová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM