Peter Simon Rôzne

Akcia pri Rožňave, ktorá spojila generácie: Talent ukázali škôlkari aj seniori, FOTO

Súťaže v Krásnohorskej Dlhej Lúke sa zúčastnili desiatky ľudí v rôznych kategóriách. Atmosféra z fotiek hovorí za všetko.

Ilustračný obrázok k článku Akcia pri Rožňave, ktorá spojila generácie: Talent ukázali škôlkari aj seniori, FOTO
13
Galéria
Foto: Gabriella Badin / Zdroj: Banícke múzeum Rožňava

Ako informovala Gabriella Badin, dňa 23. mája 2017 sa konalo regionálne kolo VIII. ročníka celoštátnej súťaže ľudového rozprávačstva v Krásnohorskej Dlhej Lúke.

Hlavnými organizátormi tejto súťaže v našom regióne boli Maďarský osvetový inštitút Csemadoku a Združenie gemerských remeselníkov. „Zúčastnilo sa na nej takmer 70 účastníkov v šiestich kategóriách – od detí materských škôl až po seniorov,“ hovorí Badin.

Na podujatí participovali aj pracovníčky Baníckeho múzea v Rožňave so svojou múzejno-pedagogickou dielňou. Gabriella Badin, ako odborno-pedagogická moderátorka s ľudovými hrami, mala na starosti jednu z troch rozprávačských súťažných skupín. „Po skončení súťažných kôl potom spolu s Ingrid Liptákovou viedli tvorivé dielne na dvore Domu gemerských remeselníkov. Tradične dobrá spolupráca Združenia gemerských remeselníkov s Baníckym múzeom v Rožňave sa aj na tomto podujatí pretavila do jednej úspešnej akcie,“ dodala na záver Gabriella Badin.

Obrazom: Súťaž v prednese ľudových rozprávok
13
Galéria
Foto: Gabriella Badin / Zdroj: Banícke múzeum Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM