Peter Simon Správy

Aj napriek tropickým horúčavám bola návštevnosť rekordná: Kvalitný program si prišli pozrieť tísice ľudí + FOTO a VIDEO!

Zbrane na hradných hrách rinčali už jubilejný 10-krát. Aj napriek vysokým teplotám podujatie navštívilo viac ako 5 000 ľudí, ktorí zažili neopakovateľný deň plný dobovej histórie a predstavení. Pozrite si foto a videoreportáž s vyjadreniami ;)

Ilustračný obrázok k článku Aj napriek tropickým horúčavám bola návštevnosť rekordná: Kvalitný program si prišli pozrieť tísice ľudí + FOTO a VIDEO!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Slnečná sobota 8. augusta 2015 priniesla pod stredoveký hrad Krásna Hôrka jedno z top podujatí v našom regióne. Návštevníci mali možnosť zažiť kopec zábavy, gurmánskych špecialít a kvalitné hudobné produkcie. Neodmysliteľnou súčasťou 10. ročníka hradných hier bol aj dobre známy turnaj Za kráľa a za vlasť. Svoje umenie obhajovali rytieri z Českej republiky, Poľska, Maďarska, Rakúska, Ukrajiny, Francúzska, Talianska a aj ďalekého Izraela.

Turnaj Za kráľa a za vlasť, kde sa bojovalo štýlom 5 proti 5 musel okrem súbojov podávať aj čo najvernejšiu autentickosť boja. Víťazstvo v tohtoročnej súťaži si odniesli bojovníci z Ukrajiny.

Podľa slov organizátora Petra Legnára si návštevníci tento rok mohli užiť aj novinku v podobe turnaja na koňoch. Pravý rytiersky turnaj na koňoch, v ktorom udatní bojovníci a bitkami zocelení rytieri predvádzali svoju šikovnosť pritiahol nespočetné množstvo divákov. Na začiatku sa ritieri pasovali s rôznymi úlohami a napokon na rad prišiel aj tvrdý súboj.

O ďalšie nezabudnuteľné zážitky a jedinečnú dobovú atmosféru sa postarala skupina historického šermu Rytieri Vir Fortis zo Zvolena. Oko diváka zaujali aj obľúbení sokoliari, ktorí počas vystúpení predvedli ukážky náročného výcviku a loveckého umenia sokolov. Pri stredovekej hudbe si prítomní mohli pochutnať na rozličných špecialitách a aj pečenom prasiatku.

„Aj napriek vysokým teplotám môžem hodnotiť tento ročník za rekordný. Zišlo sa tu približne 5 000 ľudí, čo ma v dobrom prekvapilo. Tento rok sme sa snažili divákom priniesť ešte kvalitnejší a širší program. Ako účinkujúci, tak aj návštevníci si toto podujatie veľmi pochvaľujú,“ uviedol pre náš web organizátor podujatia Peter Legnár.

Ako dodal, počas celého dňa boli v stredovekom stanovom mestečku rôzne atrakcie a hry pre deti, ale aj dospelých.

Spomenúť možme aj ďalšie sprevodné podujatia, ako lukostreľba, kušostreľba, vrhacie zbrane, slamený hrad pre deti, herný kútik so spoločenskými hrami, mini zoo, výstava dravcov, historické stanové mestečko, remeselný jarmok a dobová kuchyňa.

Ďalšie vyjadrenie organizátora a aj návštevníkov a hudobnej skupiny Peter Bič Projekt nájdete vo videoreporáži nášho kameramana.

Svoje umenie a spev na pódiu predviedla v podvečerných hodinách široko ďaleko známa hudobná skupina Peter Bič Projekt. Následne sa vo vybudovanom opevnení uskutočnilo za prítomnosti sálv z historického dela veľké večerné hrmobitie. Po ňom nasledovala ohňová show, ktorá zatajila dych nejednému divákovi a na záver bola zapálená vatra k 600. výročiu upálenia majstra Jana Husa.

Návšetvníci na samý záver ocenili prácu organizátorov búrlivým potleskom.

Pozrite si v našej galérii fotky a videorpeortáž z 10. ročníka hradných hier!

Ďalšie foto nájtete TU!

Veľkolepé hradné hry pod hradom Krásna Hôrka - Reportáž + vyjadrenia
1
Galéria
Veľkolepé hradné hry pod hradom Krásna Hôrka v obrazoch
30
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM