Peter Simon Futbal

Aj mladí futbalisti robia dobré meno Rožňave: Prečítajte si, ako sa im darilo v minulom roku

Futbalový klub organizuje každoročne turnaje a v roku 2014 okrem iných organizoval aj za podpory Mesta Rožňava turnaje pod názvom Projekt rozvoja mládežníckeho futbalu.

Ilustračný obrázok k článku Aj mladí futbalisti robia dobré meno Rožňave: Prečítajte si, ako sa im darilo v minulom roku
Zdroj: Dnes24.sk

Futbalový klub SP MFK Rožňava mal v súťažnom ročníku 2013–2014 zaradené v súťažiach 5 mládežníckych družstiev a 1 družstvo dospelých. K 31.12.2014 re­gistruje 80 hráčov v kategórii mládeže a 25 hráčov v kategórii dospelých.

Jednotlivé mládežnícke družstvá štartovali v súťažiach riadených Východoslovenským krajským futbalovým zväzom v dlhodobých súťažiach, ktoré sa hrali systémom jeseň-jar. Okrem dlhodobých súťaží klub SP MFK organizoval viacero futbalových turnajov a športové podujatia pre členov klubu ako i rodičov. „V letných mesiacoch to bola akcia Hviezdy športu so zápasom žiakov Rožňavy s Neapolom a zápas Internacionálov Rožňavy a Košíc. V mesiaci august klub zorganizoval letný futbalový camp a v decembri Vianoce so SP MFK Rožňava pre všetky vekové kategórie,“ prezradil štatutár klubu Igor Slavkay. Ako ďalej dodal, okrem športového vyžitia sa deti mohli tešiť na rôzne ceny, tričká atď. Veľká futbalová rodina SP MFK Rožňava v roku 2014 okrem zápasov, turnajov a podujatí privítala na ihrisku veľké osobnosti slovenského športu. „Celkové náklady na športovú činnosť družstiev v roku 2014 boli cca vo výške 25– tisíc eur, čo sa klubu podarilo zabezpečiť v spolupráci s mestom a sponzormi,“ dodáva Slavkay.

„V roku 2015 má klub rozpracované projekty na zlepšenie výsledkov a skvalitnenie práce všetkých družstiev, no na ich realizáciu bude potrebná hlavne ekonomická pomoc mesta ako i sponzorov,“ hovorí na záver štatutár klubu Igor Slavkay.

Jednotlivé družstvá pracovali v skromných podmienkach, no i napriek tomu družstvá dosiahli veľmi pekné výsledky, keď starší žiaci a dorastenci vedú svoje súťaže. Vrcholom sezóny bolo účinkovanie družstva dospelých v Slovenskom pohári. Družstvo mužov postúpilo až do štvrťfinále proti Dunajskej Strede pred návštevou 1 500 divákov. Bol to ozajstný sviatok futbalu, nielen v Rožňave, ale i celom regióne Gemera.

Touto cestou sa futbalový klub ešte raz chce poďakovať za podporu mládežníckeho futbalu v Rožňave, vedeniu mesta Rožňava za finančnú podporu a takisto všetkým priaznivcom športu, ktorí sa podieľali na rozvoji športových aktivít mládeže. Sme hrdí na to, že môžeme na úrovni reprezentovať mesto na regionálnej, ale aj celoslovenskej úrovni, uzatvára Slavkay.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM