Peter Simon Rôzne

Aj malé deti dokážu veľké veci: Na školskom dvore vytvorili erb nášho mesta

Deti z Materskej školy na Ulici pionierov v Rožňave sa aktívne zapojili do osláv Dní mesta. Okrem účasti na slávnostnom sprievode zhotovili erb vo veľkom formáte.

Ilustračný obrázok k článku Aj malé deti dokážu veľké veci: Na školskom dvore vytvorili erb nášho mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Deti z Materskej školy na Ulici pionierov v Rožňave sa znova aktívne zapojili do osláv Dní mesta. Sprievodnou dopoludňajšou aktivitou bola výroba erbu mesta na školskom dvore.

V rámci týždennej témy Najkrajšie mesto spoznali banícku históriu mesta Rožňava veku primeranou formou. So záujmom si vypočuli aj povesť o našom meste. V minulom školskom roku skonštruovali z odpadového materiálu v pieskoviskách Strážnu vežu. Tento školský rok sa však zamerali na erb nášho mesta.

Konštruktívne hry stmeľujú kolektív chlapcov aj dievčat, zapojili sa naozaj všetci a navzájom si pomáhali. Najprv si v každej z troch tried roztriedili stavebnice a skladačky podľa farieb erbu. Práca im šla od ruky. Neskôr šikovné pani učiteľky pripravili predkreslený rožňavský erb na veľkom formáte látky. V deň D sa slniečko usmievalo od rána a deti sa už nevedeli dočkať kedy sa zahrajú na konštruktérov. Na školskom dvore tak počas niekoľkých desiatok minút vznikol krásny detský produkt, ktorý si rodičia v odpoludňajších hodinách so záujmom fotili do svojich mobilov.

Zdroj, foto: Mesto Rožňava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM