Rôzne

A je dobojované: Deti si môžu zbaliť hračky a učiteľky svoje veci

Dnes na zasadnutí mestského zastupiteľstva sa odhlasovalo materská škôlka na ul. Kozmonautov sa ruší.

Ilustračný obrázok k článku A je dobojované: Deti si môžu zbaliť hračky a učiteľky svoje veci
Foto: Radka Deckerová

Dosť emočné vypätie panovalo na zasadnutí, pričom sa ho zúčastnila aj riaditeľka a zástupkyňa škôlky, ale aj rozhorčené mamičky.

Poslanci podali svoje návrhy pre aj proti zrušeniu, no väčšina rozhodla, že jej fungovanie je v momentálnej finančnej situácii neprijateľné.

„Dôvodom zavretia škôlky je fakt, že v tomto školskom roku, ju navštevovalo menej detí ako je kapacita škôlky. Samozrejme to sa odrazilo na úhradách prevádzky. K septembru tam ostáva 20 detí, ktorých v pohode umiestníme do iných materských škôl, ktorých kapacity to umožňujú a tak isto aj personál. A v priestoroch škôlky vzniknú detské jasle,“ povedala vedúca odboru školstva Mičudová.

Pani riaditeľka ako aj zástupkyňa odchádzali zo zasadnutia so slzami v očiach. Mimo kameru nám povedali, že si tam odrobili nespočetné množstvo rokov a nechcú odísť, uvažujú o podaní petície.

Rozhorčená mamička sa na kameru vyjadrila: „My sme sklamaní, že nám rušia škôlku, pričom je to jediná rodinného typu v Rožňave a naši poslanci sa môžu hanbiť zato, že my sme im dali voličské hlasy a za nás nikto nehlasuje!“

Zdroj: Peter Simon

A je dobojované: Deti si môžu zbaliť hračky a učiteľky svoje veci
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM