Peter Simon Šport

Adrián Angyal získal bronz na ME: Je to historicky prvý takýto titul na Slovensku!

Adrián Angyal, odchovanec klubu TAEKWONDO HAKIMI Rožňava, sa postaral o historicky prvú medailu na Majstrovstvách Európy. Toto sú jeho pocity bezprostredne po získaní cenného kovu!

Ilustračný obrázok k článku Adrián Angyal získal bronz na ME: Je to historicky prvý takýto titul na Slovensku!
Zdroj: Dnes24.sk

Majstrovstvá Európy do 21 rokov sa tento rok uskutočnili v Rumunskom Bukurešti v dňoch od 19. do 22. novembra 2015.

Svoju účasť tam okrem ďalších športovcov potvrdil aj Rožňavčan Adrián Angyal. Prítomnosť na podujatí sa mu napokon vyplatila. Súťažil v hmotnostnej kategórii seniori do 80 kg. V prvom zápase nastúpil proti súperovi z Islandu, ktorého porazil tesne 7:6. V ďalšom dueli sa stretol s anglickým reprezentantom Henley Thomasom, ktorého dokonca vyradil na 12-bodový rozdiel a vybojoval si tak postup do semifinále. Aj keď do boja o postup do finále s Rusom Kirillom Kamaletdinovom nastúpil s veľkým odhodlaním, musel zo zápasu kvôli zraneniu odstúpiť.

Bronzová medaila Adriána Angyala je historicky prvou medailou Slovenskej asociácie taekwondo WTF na vrcholových podujatiach a zapíše sa tak do siene slávy slovenského taekwonda.

„Zásluha patrí v prvom rade Adriánovi za roky driny, siahania na dno svojich možností a schopností, neúspechov a zranení a hlavne, že sa nikdy nevzdával a bojoval. Ďalej by som poďakovala všetkým, ktorí Adriána podporovali a pomáhali mu v jeho športovom snažení, trénerovi Pavlovi Ižarikovi, všetkým reprezentačným trénerom a Máriovi Švecovi, ktorý reprezentačný tím sprevádzal na tomto vrcholovom podujatí,“uviedla Nora Angyalová z TAEKWONDO HAKIMI Rožňava.

A ako vníma samotné dosiahnuté výsledky Adrián? Náš portál ho kontaktoval hneď po získaní cenného kovu a toto sú jeho slová. „Pocity to sú neskutočné. Som strašne šťastný, že som to dokázal a napokon získal takéto ocenenie. Dlhé roky trénovania a driny sa konečne vyplatili. Som hrdí, že som mohol reprezentovať náš stáť a získať medailu a to ako prvý na Slovensku,“ uviedol pre náš web športovec Adrián Angyal.

Náš portál sa samozrejme pripája ku gratulácii a želá veľa ďalších úspechov v živote. V našej galérii nájdete fotky z ME.

Foto: Nora Angyalová

Obrazom: Adrián Angyal získal bronz na ME: Je to historicky prvý takýto titul na
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM