Peter Simon Iné športy

Absolútnymi víťazmi Rally Košice: Maďari Herczig s Bacigálom neskrývali radosť

Absolútnymi víťazmi 40. ročníka Rally Košice sa stali Norbert Herczig s Igorom Bacigálom na automobile Škoda Fabia S 2000. V celkovom poradí jubilejného ročníka dominovali najmä maďarskí jazdci. Najlepší zo Slovákov Martin Koči s českým spolujazdcom Lukášom Kostkom obsadili 12. priečku.

Ilustračný obrázok k článku Absolútnymi víťazmi Rally Košice: Maďari Herczig s Bacigálom neskrývali radosť
Zdroj: Dnes24.sk

Súboj najmä dvoch posádok a to Hercziga s Bacigálom na Škode Fabia S2000 a Kazára so Szokem na Forde Fiesta R5 si mohli po celý víkend užívať fanúšikovia motoršportu. Tieto dve maďarské dvojice si podelili víťazstvá v rýchlostných skúškach v pomere 4:4 a svojim súperom nedali takmer žiadnu šancu. Právom im teda patria prvé dve miesta v absolútnom poradí 40. Rally Košice. "Pred dvomi rokmi sme tu mali ťažkú nehodu, tento rok sme našli svoje tempo. Sme v cieli, veľmi sa tešíme“, povedal jazdec víťaznej posádky, ktorého doplnil aj spolujazdec a to spomienkou na Istvána Petho "Veľmi sa nám tu páčilo, skvelá trať i organizácia. Tentokrát však nebudeme na oslavu víťazstva striekať šampanským, lebo pred pár dňami nás opustil veľmi dobrý kamarát, na ktorého spomíname“. Tretie miesto si po včerajšej i dnešnej skvelej jazde udržali András Hadik s Krisztiánom Kertészom na Subaru Impreza R4.

V triede 3 si víťazstvo odniesli Mihály Matics s Viktóriou Zejda na Mitsubishi Lancer Evo IX RS pred Tiborom Cserhalmim s Petrom Vejačkom na Subaru Impreza, ktorí sa stali víťazmi oboch etáp v majstrovstvách Slovenska. V triede 4 sa predstavili len dve posádky a to Rado Mozner s Michaelou Vejačkovou a Bedřich Habermann s Radom Moznerom ml., obe na vozidlách Porsche 911. Zatiaľ čo včera zvíťazili prví menovaní, dnes sa tešili Habermann s Moznerom. Martin Koči s Lukášom Kostkom na Citroene DS3 R3T sa stali víťazmi triedy 5 v celkovom hodnotení i v slovenskom šampionáte. Rovnako úspešne „dopadli“ v triede 6 aj Tomáš Ondrej s Adamom Gomorim na Opli Adam R2. Trieda 7 aj na tejto súťaži pripadla Jozefovi Molnárovi s Milanom Parihusom, ktorí sa predstavili tradične na svojej Škode Fabia, s ktorou porazili všetkých svojich súperov. V triede 8 si po oba dni plný počet bodov pripísali Jozef Kriška s Jánom Bombom na Renaulte Clio Ragnotti. Nespomenutá ostala trieda WRC-čiek, v ktorej zvíťazili Igor Drotár s Vladom Bánocim na ich Škode Fabia WRC.

Absolútne poradie Rely Košice 2014:
1. Norbert Herczig – Igor Bacigál (Maď.) Škoda Fabia S2000 1:18:58,3
2. Miklós Kazár – Tamás Szöke (Maď.) Ford Fiesta R5 +2,7 s,
3. Dávid Botka – Péter Mihalik (Maď.) Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +19,6
4. András Hadik – Krisztián Kertész (Maď.) Subaru Impreza R4 +32,6
5. Csaba Spitzmüller – László Szigeti (Maď.) Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +58,2
6. János Balogh – Dániel Holczer (Maď.) Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +1:23,3
12. Martin KOČI, Lukáš Kostka (SR-ČR) Citroën DS3 R3T +3:26,4

Foto: ilustračné

Zdroj: Rallye.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM