Peter Simon Kultúra

65 rokov existencie rožňavskej knižnice: Pri tejto príležitosti sa uskutoční nevšedná výstava

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja srdečne pozýva pri príležitosti 65. výročia vzniku Okresnej knižnice v Rožňave do svojich priestorov na výstavu fotografií o knižnici pod názvom „65 rokov čítate s nami“.

Ilustračný obrázok k článku 65 rokov existencie rožňavskej knižnice: Pri tejto príležitosti sa uskutoční nevšedná výstava
Zdroj: Gemerská knižnica

Ako informovala Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave prešla vo svojej histórii rôznymi zmenami. 65 rokov existencie kultúrno-vzdelávacej organizácie v spoločnosti je určitým významným medzníkom. „Počas svojho pôsobenia sa niekoľkokrát sťahovala a menila svoje sídla,“ rozhovorila sa terajšia riaditeľka knižnice Iveta Kyselová.

Ako dodala, pracovníci knižnice boli nielen informačnými pracovníkmi, organizátormi aktivít, či bútľavými vŕbami pre svojich používateľov, ale aj vytrénovanými baličmi tisícov kníh, dokumentov a zariadenia. „Aj toto môže vidieť široká verejnosť na výstave fotografií, ktoré sme sprístupnili v našich priestoroch, ako aj množstvo ďalších zaujímavých záberov,“ priblížila výstavu riaditeľka.

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, ako verejná inštitúcia, je informačným a kultúrno-vzdelávacím centrom na Gemeri už 65 rokov. Jej úlohou bolo a je poskytovanie a šírenie informácií, sprostredkovanie prístupu k rôznym dokumentom odborného alebo oddychového charakteru, realizácia rôznych kultúrno-vzdelávacích podujatí pre širokú verejnosť bez ohľadu na vek a vzdelanie. Svojou činnosťou napomáha nielen rozvoju informačnej vzdelanosti, ale ukazuje aj cestu kde a ako správne získavať informácie. V spolupráci s pedagógmi vedie deti i mládež k spoznávaniu tajomstiev v knihách, či k rozvoju čítania.

„Výstava fotografií o knižnici, od jej vzniku po súčasnosť, pod názvom „65 rokov čítate s nami“, ktorá sa koná pri príležitosti 65. výročia vzniku Okresnej knižnice v Rožňave sa uskutoční v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, Lipová ul. č. 3 v rámci výpožičných hodín. Výstava potrvá do 6. októbra 2016. Vstup je voľný,“ dodala na záver Tatiana Bachňáková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM