Peter Simon Správy

5 TOP najčítanejších článkov uplynulého týždňa: Na čo klikali Rožňavčania najviac?

Posledný letný týždeň priniesol niekoľko regionálnych tém. Vybrali sme pre vás tie, ktoré vyvolali najväčšie čitateľské ohlasy.

Ilustračný obrázok k článku 5 TOP najčítanejších článkov uplynulého týždňa: Na čo klikali Rožňavčania najviac?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Folklórny festival v Rejdovej

Pre návštevníkov najväčšieho folklórneho podujatia v okrese si organizátori pripravili bohatý a pestrý program, scénických i nescénických foriem v obci i amfiteátri. Gemerské a hosťujúce súbory a skupiny ponúkli to najlepšie zo svojich repertoárov a v rejdovských dvoroch si tiež každý prišiel na svoje.

Chystá sa projektová dokumentácia rýchlostnej cesty

Dokumentácia potrebná pre úsek rýchlostnej cesty R2 Rožňava – Jablonov nad Turňou vyjde Národnú diaľničnú spoločnosť (NDS) na 7,6 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Diaľničiarom ju dodá konzorcium firiem, ktoré tvorí spoločnosť Dopravoprojekt, Amberg Engineering Slovakia a Geoconsult. Vyplýva to z oznámenia o výsledku súťaže, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania. NDS si v tendri vyberala z troch prijatých ponúk a pôvodne odhadovala cenu za zákazku vo výške 8,1 milióna eur bez DPH. Samotný úsek R2 Rožňava – Jablonov nad Turňou má byť dlhý 14 kilometrov (km). Nachádzať sa na ňom má 25 mostov i tunel Soroška, ktorý má byť dlhý 4,65 km.

Zišiel z cesty, zastavil ho až strom

Auto zišlo z cesty. Následne prišiel náraz do stromu. Vodiča ratovali zdravotníci. Na mieste hasiči aj polícia. Vodič (19) z Rožňavského okresu viedol vozidlo v smere od obce Nižná Slaná na Henckovce, kde mu do cesty vbehla voľne žijúca zver, v dôsledku čoho strhol volant.

August 1968 v Rožňave

Šok, hrôza a dunenie vojenskej techniky. Vojaci, tanky a vystrašení obyvatelia. Tak to vyzeralo aj v meste na Gemeri, keď nás pred 48 rokmi obsadili armády Varšavskej zmluvy. Pozrite si fotogalériu unikátnych záberov z Rožňavy.

Otrasný nález Rožňavčana

Rožňavčan Tomáš (24) pri tom ako šiel do svojej garáže uvidel niečo, čo ho rozrušilo. Nález ihneď odfotil a zavolal mestskú políciu. Podľa jeho vyjadrenia sa pri smetnom kontajneri nachádzala mŕtvola psa, ktorá mala cez pol teľa natiahnuté čierne igelitové vrece.

Otrasný nález Rožňavčana Tomáša (24): Niekto sa zbavil psa neľudským spôsobom! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM