JAB Správy

45 miliónov € a 240 dní stavebných prác: Tieto úseky ciest 1. triedy sa idú rekonštruovať!

V Košickom kraji prejdú cesty veľkou rekonštrukciou. Investícia sa šplhá až k 45 miliónom. Toto sú úseky, ktorých sa to bude týkať.

Ilustračný obrázok k článku 45 miliónov € a 240 dní stavebných prác: Tieto úseky ciest 1. triedy sa idú rekonštruovať!
Zdroj: TASR

Na území Košického kraja prejde postupne rekonštrukciou sedem úsekov ciest 1. triedy. Investícia si vyžiada približne 44,7 milióna eur a 240 dní stavebných prác. Projekt, ktorý odštartoval v uplynulých týždňoch, realizuje Slovenská správa ciest (SSC) s finančnou podporou Európskej únie.

Rekonštruované úseky v celkovej dĺžke 52 kilometrov sú zaradené do siete významných ciest európskeho významu. Ležia na ceste I/50, a to na hranici Banskobystrického a Košického kraja, medzi Plešivcom a Slavcom, medzi Rožňavou a Krásnohorským Podhradím, ďalej v smere Svinica – Dargov, Sečovce – Horovce, Michalovce – Lúčky a Závadka – Sobrance.

„Samotná rekonštrukcia cesty spočíva v odstránení nevyhovujúcich technických parametrov komunikácie, vo zvýšení únosnosti cesty, v úprave bezpečnostných zariadení či v osadení nadštandardných bezpečnostných prvkov," informovala hovorkyňa správy ciest Zuzana Hromcová s tým, že projekt ráta napríklad s výmenou ložnej vrstvy, sanáciou podložia a novou konštrukciou vozovky.

Podľa jej slov predmetom stavby je aj úprava priepustov a odvodňovacích zariadení, výmena a montáž zvodidiel a smerových stĺpikov. Výmena zvislého dopravného značenia, oprava mostných objektov, zvýraznenie priechodov pre chodcov a podobne. Zhotoviteľmi stavby sú Eurovia SK a košická akciová spoločnosť Inžinierske stavby.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM