Peter Simon Rôzne

40. výročie založenia oslávili ako sa patrí: Na pôde školy aj zahraniční hostia

Základná škola Ulica Pionierov v Rožňave v uplynulých dňoch oslávila 40. výročie svojho založenia. Pri tejto udalosti sa v priestoroch školy uskutočnilo veľa vystúpení tanečných či hudobných skupín. Prítomní si mohli pochutnať na výdatnom kotlíkovom guláši.

Ilustračný obrázok k článku 40. výročie založenia oslávili ako sa patrí: Na pôde školy aj zahraniční hostia
Zdroj: Dnes24.sk

Základná škola na Ulici pionierov v Rožňave oslavovala významné výročie. Od založenia tejto známej školy v roku 1975 ubehlo už neuveriteľných 40 rokov. Ako informuje stránka školy, priestory otvorili pri príležitosti osláv 31. výročia Slovenského národného povstania 28. augusta 1975. Prvý školský rok sa začal 1. septembra 1975 slávnostným otvorením pod vedením vtedajšieho riaditeľa školy Mateja Bartóka spolu s 566 žiakmi a 37 pedagogickými zamestnancami. Dnes škole šéfuje Erika Mihalovičová.

Ako informovala riaditeľka školy, počas dní spomienok naše mesto a školu navštívili aj vzácny hostia. „Bolo nám cťou privítať hostí z Nórska, Fínska, Litvy, Francúzska, Poľska, Chorvátska, Španielska a Talianska. V rámci projektu COMENIUS – školské partnerstvá „Get Healthy, Be Active, Feel Great“, sa na našej škole uskutočnilo projektové stretnutie. Boli to dni plné zážitkov a veríme, že naši partneri si obľúbili krásy našej krajiny a opäť nás niekedy navštívia,“ informuje stránka školy.

Počas celého vydareného dňa si zamestnanci školy pripravili pre žiakov a návštevníkov zaujímavý program v ktorom nechýbalo hľadanie pokladu, tvorivé dielne, ozdobovanie perníkov, súťaže. Nechýbal ani chutný guláš a hudobné vystúpenia priamo v areáli školy.

Foto: ZŠ Ulica pionierov 1 Rožňava

40. výročie založenia školy
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM