Peter Simon Rôzne

Holdujete cyklistike? TU určite potom nemôžete chýbať!

Už najbližší víkend sa môžu milovníci bicyklovania zúčastniť 18. ročníka Memoriálu Ladislava Szántaia. Prinášame viac informácií o trase i podmienkach súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Holdujete cyklistike? TU určite potom nemôžete chýbať!
Zdroj: Dnes24.sk

Koniec septembra sa už tradične nesie na cestách v okolí Rožňavy v znamení cyklistických pretekov Memoriálu Ladislava Szántaia, ktorými si pripomíname jeho pamiatku. Preteky sa budú konať na trati malého roštárskeho okruhu, ktorý je ich symbolom. Trasa pretekov vedie z Rožňavy cez Betliar, Gemerskú Polomu, Henckovce na Roštársky kopec a pokračuje cez Štítnik, Honce, Rožňavské Bystré a Rudnú späť do Rožňavy.

Cyklisti budú rozdelení do šiestich kategórií podľa veku a dĺžky trate, ktorú si vyberú. Pre juniorov do 18 rokov, ženy, mužov do 49 rokov a nad 50 rokov, ktorí berú cyklistiku ako svoje hoby, je určená trať o dĺžke 40 kilometrov. Pre mužov, v dvoch vekových kategóriách, do 39 rokov a nad 39 rokov, ktorí si trúfajú na viac, sú pripravené dva okruhy dlhé 76 km.

Preteky sú určené pre registrovaných i neregistrovaných pretekárov, ale hlavne pre tých, ktorí sa ich už tradične zúčastňujú a spolu s rodinou a priateľmi Ladislava Szántaia si v rodinnej atmosfére pripomínajú jeho pamiatku. Aj keď nestoja na stupňoch víťazov, svojou prezentačnou jazdou prispievajú k ich podpore. Tí, ktorí si už netrúfajú zúčastniť sa ich ako aktívni cyklisti, pomáhajú s ich organizáciou. „Každý rok tiež radi privítame každého nového účastníka, ktorý má záujem sa našich pretekov zúčastniť a veríme, že v ďalších rokoch sa aj on stane ich pravidelným účastníkom,“ vravia organizátori pretekov.

V posledných ročníkoch sa týchto pretekov zúčastnili okrem domácich jazdcov aj zahraniční pretekári z Poľska a Maďarska, ktorí obsadili popredné umiestnenia. Celkovým víťazom sa stal reprezentant Maďarska Gábor Feješ v kategórii do 39 rokov, v kategórii nad 40 rokov sa tretíkrát po sebe umiestnil na prvej priečke Poliak Piotr Szepanik.

Preteky sa budú konať v sobotu 20. septembra. Prezentácia je od 8.00 hod. vo dvore Radnice na Námestí baníkov v Rožňave. Štart je naplánovaný na 11:00 hod. na Betliarskej ceste pri cintoríne. Cieľ bude pri Domove dôchodcov na Betliarskej ceste. Predpokladaný čas príjazdu prvého pretekára v cieli bude okolo 12:00 hod., pretekárov na dva okruhy 13:00 hod. Výsledky budú vyhlásené na Námestí baníkov okolo 14:00.

foto: Zuzana Subovitsová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM