Peter Simon Kultúra

13 tipov z redakcie: Najlepšie, čo Rožňava a okolie ponúkne počas týždňa

Začína sa nový týždeň a s ním prichádza aj pestrý program, ktorý určite stojí za zmienku. Stačí jeden klik a nájdete hneď niekoľko tipov, ako si spríjemniť voľný čas po práci či škole. Nechajte sa inšpirovať našim výberom!

Ilustračný obrázok k článku 13 tipov z redakcie: Najlepšie, čo Rožňava a okolie ponúkne počas týždňa
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Folklórny večer „Hlase moj, hlase moj“

22. jún 2016 od 18:00 hod., Radnica, Rožňava
Pre priaznivcov dobrej gemerskej muziky a ľudových piesní pripravilo Gemerské osvetové stredisko v Rožňave 22. júna 2016 o 18.00 hodine ďalší zo svojich úspešných folklórnych večerov. Tentokrát sa ľudovou hudbou nerozozvučí Dom tradičnej kultúry Gemera, ale sála mestskej radnice, na Námestí baníkov v Rožňave.

LÁS-KA-NIE 2

23. jún 2016 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Jedinečný a neopakovateľný fenomén našej divadelnej kultúry – Radošinské naivné divadlo – už viac než päťdesiat rokov uvádza svoje inscenácie pre divákov doma i v zahraničí. Tentoraz sa jeho principál Stanislav Štepka rozhodol vzdať hold vynikajúcej herečke súboru Kataríne Kolníkovej, ktorá pred desiatimi rokmi odišla do hereckého neba. Pri tejto príležitosti uvádzajú opäť hru Láskanie2.

Kino Apollo

23. jún od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Izba – dráma Írsko/Kanada 2015 118 min. 2 eurá. Adaptácia úspešného románu Emmy Donoghue, mnohé významné ocenenia pre herečku v hlavnej úlohe a príbeh o odhodlaní, vynaliezavosti a materinskej láske.

Poľovnícky deň v Betliari

24. jún 2016 od 10:00 hod., Kaštieľ Betliar
Už po druhý rok sa rozhodli organizátori pre areál kaštieľa v Betliari, keďže toto miesto je úzko späté s tradíciou lovu. Aj samotný rod Andrássyovcov sa naplno venoval tejto záľube. Poľovníctvo však nieje len o strieľaní, ale o vychovaní kvalitnej zveri a vytvorení vhodných podmienok pre jej život.

Noc s netopiermi

24. jún 2016 od 17:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Prechádzka v prírode za netopiermi spojená s ukážkou ich odchytu do špeciálnej siete, prehliadka aktuálnej výstavy o netopieroch, rozhovor so zoológom a autorom výstavy Miroslavom Fulfnom. kvíz spojený s voľnou diskusiou na danú tému. Vlastná výroba netopierov, voľná zábava, mnoho prekvapenia zážitkov.

Koncert HUFU

24. jún 2016 od 21:00 hod., Rose´s Irish Pub v Rožňave
Prevádzkári Rose´s Irish Pubu sa rozhodli pokračovať v organizovaní večerných podujatí pri živej hudbe. Tentoraz pozvanie prijali známi hudobníci, ktorí sa určite postarajú o super atmosféru. Všetko sa to uskutoční v piatok 24. júna 2016 od 21:00 hod. A na čo sa vlastne môžeš tešiť? No samozrejme na poriadne rockové piesne v podaní formácie HUFU (Tomáš Furmaník a Štefan Hundža), ktoré sú určite dobre známe.

Summer Opening Party

24. jún 2016 od 20:00 hod., Kemping, Krásnohorské Podhradie
Summer opening OPEN AIR PARTY. CAMPING V KRÁSNOHORSKOM PODHRADÍ. Vystúpia AK26, ZSELINSZKY, dj ZSE-LEE, PEET LOVE. STAŇ SA AJ TY SÚČASŤOU TEJTO MEGA PARTY.

Veľká cena Rožňavy v KARTINGU

25. jún 2016 od 11:00 hod., Sídlisko Juh, Rožňava
Celé podujatie bude situované pri obchodnom centre na Sídlisku juh. Konkrétne bude uzavretá cesta od križovatky ciest Jovická a Alej Jána Pavla II. až po križovatku medzimlynská a Alej Jána pavla II. Trať bude samozrejme pripravená a postavená podľa stavu asfaltu a určite bude jednoduchšieho charakteru, aby si mohol zajazdiť ktokoľvek. Takisto bude prítomná naša časomiera, ktorá každému zmeria čas každého kola na tisícinu sekundy.

Otvorenie kúpaliska

25. jún 2016 od 9:00 hod., Rožňava
Slnečné lúče začínajú byť čoraz ráznejšie a všetci sa tešíme len na jedno: letné ničnerobenie pri vode. Kúpalisko v tomto roku otvorí svoje brány už 25. júna. 2016 o 9:00 hod. ráno. Rozloha areálu rožňavského kúpaliska sú 4 hektáre. Okrem 50 m plaveckého bazéna a 3 detských bazénov je možné v areáli kúpaliska využiť minigolf, tenisový kurt, plážový volejbal, ihrisko na basketbal, nohejbal ,volejbal a minifutbal.

Majstrovstvá vo varení kotlíkových jedál

25. jún 2016 od 9:30 hod., Sídlisko Juh, pri Šugári, Rožňava
V Rožňave sa uskutoční už 3. ročník podujatia, ktoré je o samých gemerských dobrotách, a zábave. Okrem toho si organizátori pripravili aj športové podujatia, detské hry a adrenalín.

1. Polomský festival športu

25. jún 2016 od 9:00 hod., Futbalové ihrisko, Gemerská Poloma
Šport a dobrá nálada v Gemerskej Polome. Ak si 25. 6. 2016 chcete zašportovať a stretnúť športové celebrity, príďte do Polomy na futbalové ihrisko. Prídu aj hviezdy NHL a nebude chýbať ani zaujímavá tombola. Vstupné 1 €.

2. ročník DOVAJ CUP

25. jún 2016 od 10:00 hod., Futbalové ihrisko, Rožňava Súčasťou akcie bude aj nábor detí do futbalového klubu MFK Rožňava vo veku 5–10 rokov, následne turnaj ročníkov U13, U10, U8, U6. Samozrejme sú pripravené rôzne súťaže pre deti bez aj s rodičmi za sladké odmeny, zaujímavé cvičenie Zumby pre deti a dospelých s Katkou Kerestešovou. Moderátorom podujatia bude Stanislav Székely. Prežite v spoločnosti animátorov peknú sobotu aj na obrovskej nafukovacej šmýkalke.

Kino Apollo

26. jún od 16:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Uuups! Archa je fuč – animovaný Nem./Belg./Lux­./Írsko 2015 86 min. 2 eurá. Zábavný príbeh postavený na biblickom základe s odkazom na hodnoty na ktorých skutočne záleží vo forme prijateľnej aj pre najmenších divákov.

K všetkým akciám nájdete aj plagáty a to v sekcii PODUJATIA.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM