Krimi

Pátranie po väzňovi, ktorý včera ušiel z väznice v Šaci pri Košiciach

Ilustračný obrázok k článku Pátranie po väzňovi, ktorý včera ušiel z väznice v Šaci pri
Košiciach
6
Galéria
Zdroj: TASR

Pátranie po väzňovi, ktorý včera ušiel z väznice v Šaci pri Košiciach pokračovalo aj v noci. Policajti okrem iného prehľadávali aj obec Krásnohorské Podhradie pri Rožňave, keďže pochádza z neďalekej osady.

Ako sme vás informovali, ide o 41 ročného Róberta, ktorý si odpykával svoj trest za porušovanie domovej slobody. Podľa mužov zákona ušiel 14. novembra. Naďalej uniká.

„Do výkonu trestu pôvodne nastúpil sám, koniec trestu mal mať 12. septembra 2017. Lehotu pre podmienečné prepustenie by splnil dňa 12. marca 2017. Na základe uvedeného bolo voči odsúdenému začaté pátranie v súčinnosti s Policajným zborom. Je potrebné si uvedomiť, že vzhľadom na priemerný počet takmer 1200 odsúdených, ktorí denne odchádzajú na pracoviská mimo ústavu, ide v tomto roku len o druhý prípad vzdialenia sa z pracoviska mimo ústavu,“ zdôraznil ďalej Baláž.

„Pátranie bolo vykonané aj v mieste trvalého pobytu väzňa, v okolí Košíc a tiež v smere na Rožňavu. O súčinnosť boli požiadané i hliadky oddelenia jazdnej polície Prezídia PZ. Doposiaľ sa vykonanými opatreniami väzňa na úteku vypátrať nepodarilo. Polícia po hľadanom mužovi naďalej pátra a pátranie rozšíri aj do prihraničných oblastí Maďarska. Radi by sme občanom povedali, že väzňom je osoba, ktorá bola v minulosti odsúdená za jeden majetkový trestný čin. Teda nejde o páchateľa násilnej trestnej činnosti, ani o recidivistu,“ uviedla pre Rožňavu 24 hovorkyňa polície Jana Mésarová.

Popis osoby: vek 41 rokov, výška 169 cm, krátke tmavé vlasy, hnedé oči, slabšia komunikácia v slovenskom jazyku, na sebe mal oblečené biele pracovné nohavice, oranžové tričko.

Celý deň až do noci prehľadávala polícia a ZVJS aj okolie a samotnú obec Krásnohorské Podhradie. Zastavovali autá a dôkladne prezerali miesta a lokality, kde by sa mohol muž nachádzať. No zatiaľ bezúspešne. Napriek tomu, že ho včera hľadalo väčšie množstvo policajtov od Košíc až po Rožňavu, je stále na úteku. Dnes pátranie pokračuje.

„Polícia po osobe vyhlásila pátranie, vykonávajú sa opatrenia k vypátraniu ušlého väzňa v súčinnosti so zložkami ZVJS. Zatiaľ s negatívnym výsledkom,“ doplnila hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová.

Obrazom: Pátranie po väzňovi pod hradom Krásna Hôrka
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM