Správy

Rožňavu zasiahol silný vietor, škody nenapáchal len v meste, ale aj celom

Ilustračný obrázok k článku Rožňavu zasiahol silný vietor, škody nenapáchal len v meste, ale aj
celom
Zdroj: backcountry.sk

Rožňavu zasiahol silný vietor, škody nenapáchal len v meste, ale aj celom okolí. Vyvrátené stromy a aj strhnutá strecha, ktorá skončila stovky metrov ďalej.

Naše meste a okolie zasiahla veterná smršť, ktorá po sebe zanechala spúšť. Pred náhlymi výkyvmi počasia varovali aj meteorológovia. Vietor však nezoslabne ani najbližšie hodiny, skôr naopak. Do našich končín zavítalo naozaj divoké počasie. Náš okres sa momentálne musí vysporiadať s nepríjemne silným vetrom. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 2. stupňa.

Do redakcie nám od rána chodia rôzne fotografie vyvrátených stromov, či iných skôd, ktoré vietor už stihol napáchať. Na Zakarpatskej 15 v našom meste vietor vyvalil strom aj s koreňmi priamo na chodník. V obci Hrhov zas strhol veľkú časť ťažkej strešnej konštrukcie, ktorá podľa očitých svedkov letela vzduchom a pristála až o niekoľko stoviek metrov v záhrade jedného z rodinných domov. Pri tomto incidente sa našťastie nikomu nič nestalo. Pozrite si v našej galérii ďalšie fotky. Situáciu naďalej mapujeme.

Obrazom: Vietor napáchal škody
18
Galéria
Foto: Dávid Ragán / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM