Správy

Po dažďoch sa autá brodia vo vode. Aby ľudia predišli prípadnému poškode

Ilustračný obrázok k článku Po dažďoch sa autá brodia vo vode. Aby ľudia predišli prípadnému
poškode
Zdroj: Dnes24.sk

Po dažďoch sa autá brodia vo vode. Aby ľudia predišli prípadnému poškodeniu vozidla, tak prechádzajú cez cvičisko známej autoškoly, kde sa nešťastný úsek cesty nachádza. Nedávno prebehla rekonštrukcia, kanalizačná vpusť tam je, no prečo nedokáže odviesť vodu? Pozreli sme sa hlbšie na celkový problém. Podľa správcu cesty k nahromadeniu vody na spomínanom úseku dochádza len pri silných zrážkových činnostiach. Každý vodič musí podľa vyjadrenia správcu daného úseku cesty predvídať a prispôsobiť jazdu stavu a povahe vozovky, kedy by nemala vzniknúť škoda na vozidlách.

Kanalizácia tam je, voda však stojí

„Úsek cesty II/526 má vybudovanú kanalizáciu. Odvodnenie je obojstranne zabezpečené uličnými vpusťami. V roku 2014 v rámci stavby ROP bola na uvedenej ceste II/526 urobená rekonštrukcia cesty a uložený nový asfaltový kryt. Pred pokládkou nového asfaltového krytu boli všetky kanalizačné zariadenia /šachty, vpuste, poklopy, šupátka/ upravené a spomínané miesto zvlášť s VVS riešené, aby už nedochádzalo k nahromadeniu vody,“ uviedla hovorkyňa KSK, Katarína Jantošovičová, keďže tento úsek cesty pod mesto nepatrí. Avšak si stačí pozrieť naše video, kde jasne vidieť, že tento stav pretrváva, tak kto pochybil?

Podľa jej slov je na danom úseku cesty evidovaný tento problém len počas silných intenzívnych zrážkových činnostiach. Približne dvakrát ročne.

„Tento stav na ceste II/526 v uvedenom úseku trvá od času, kedy na cestnú kanalizáciu boli napojené splaškové vody z okolitých objektov a vyústenie kanalizácie do rieky Slanej bolo zrušené. Cestná kanalizácia bola prepojená do verejnej mestskej kanalizačnej siete,“ uvádza hovorkyňa.

Problém sa riešiť dá

Ako sme zistili, tento problém sa môže vyriešiť spoločne po dohode s VVS a mestom Rožňava, z dôvodu konfigurácie terénu. „Do tohto dotknutého miesta tečie povrchová voda z veľkej časti starého mesta a priľahlých mestských komunikácií. Uvedené miesto je najnižším bodom a preto je potrebné riešiť odvedenie zrážkových vôd, z priľahlých nehnuteľností. Vybudovaná cestná kanalizácia pri bežných zrážkových činnostiach odvádza vodu z cestného telesa. Daný problém je potrebné riešiť komplexne s odborne spôsobilou osobou na danú problematiku. V úseku danej cesty je vybudovaná kanalizácia, ktorá je dimenzovaná na odvádzanie zrážkových vôd z cesty. Odvedenie vody je zabezpečené obojstranne uličnými vpustami, preto nie je potrebné zo strany správcu cesty riešiť ďalšiu novú kanalizáciu,“ dodáva Jantošovičová.

Zdroj: Facebook
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM