Šport

Ako informoval Martin Trenkler z celkovo 12 súťaží absolovovali Rožňavč

Ilustračný obrázok k článku Ako informoval Martin Trenkler z celkovo 12 súťaží absolovovali
Rožňavč
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval Martin Trenkler z celkovo 12 súťaží absolovovali Rožňavčania 7 a okrem rôznych bodovaných umiestnení zaznamenali 3 celkové víťazstvá v Železnikoch (Slovinsko), v Košiciach a v Poreči (Chorvátsko). So 79 bodmi tak kraľujú pred celkovo druhým Grzegorzom Grzybom s náskokom 30,5 boda. Tretí skončil skúsený maďarský pretekár Antal Kovács.

„Majerčák s Vejačkovou sa tak zapísali do historického zoznamu celkových víťazov, medzi ktorými nechýbajú mená ako Václav Pech ml., Raimund Baumschlager či Kajetan Kajetanowicz,“*** uvádza Martin Trenkler.

„Výsledky po poslednom podujatí v Slovinsku potvrdili náš titul FIA Zóny strednej Európy v rally, a to v najsilnejšej triede vozidiel R5. Sezónu sme začali v maďarskom Egri, kde sme však kvôli školáckej chybe súťaž nedokončili. Nasledoval rakúsky Wechselland s neuveriteľnými 123 kilometrami rýchlostných skúšok v druhý súťažný deň. Tam nás prekvapil asfalt s takmer nulovou abrazívnosťou, kde niektoré posádky dokončili oba súťažné dni na jedinej sade pneumatík,“ spresnil Vlastimil Majerčák.

Ako dodal, Taliansku súťaž vynechali pre veľkú európsku “Barumku”. „V Košiciach Grzyb nebodoval a my sme víťazstvom získali plný počet bodov. Stáli sme pred rozhodnutím, ako dokončiť sezónu. Rozhodli sme sa zaútočiť už len na jednej súťaži, z ostávajúcich troch. Mohli nás ešte preskočiť, to sa však nestalo. Vyhrali sme napokon ešte v Chorvátsku. Čaká nás slávnostné odovzdávanie cien, ktoré sa uskutoční tentokrát v Bratislave. Chcem sa veľmi pekne poďakovať našim mechanikom, menovite Šanimu, Norbimu, Tomáškovi, Lacovi a Gabimu. Ďalej celej rodine Liptákovcov a celému tímu za manažérsku prácu. Ďakujem tiež spolujazdkyni Miške, Palimu Kušnierovi, reklamným partnerom a každému, kto sa zaslúžil o tento úspech,“ dodáva víťaz.

„Tento rok sme vsadili na posádku Majerčák/Vejačková a nové moderné auto Ford Fiesta R5 EVO. Vlasto s Miškou sa s novou technikou postupne zoznamovali a využili každú príležitosť posadiť sa do tohto auta, aby získali čo najviac skúseností. Ich snaha sa oplatila a hneď v prvej sezóne získali niekoľko cenných víťazstiev, ako aj titul FIA CEZ. Vďaka patrí nielen im, ale samozrejme našim mechanikom, reklamným partnerom a v neposlednom rade fanúšikom,“ spresnil manažér L Racing, Ján Lipták.

Foto: ilustračné

Zdroj: L racing s.r.o.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM